June 1, 2023

Mitä maksaa viime hetken matka? Tämä oli kysymys, jonka esitin itselleni sen jälkeen, kun jouduin jumiin aiemmin tällä viikolla Torontossa ja jouduin jäämään yöksi (huomaa itselleni: kanna kannettavaa tietokonetta matkustaessasi – jopa päiväretkille!). Tämän seurauksena minulla ei ollut aikaa kirjoittaa tähän blogiin perusteellista postausta edistyneestä rahoituksesta, vaan ajattelin sen sijaan koskea matkakokemukseeni.
Sen jälkeen, kun olimme jääneet vain yhdeksi yöksi toisessa kaupungissa, rahamäärä, joka oli käytettävä (vain jonkin verran siedettävää oleskelua varten), alkoi kasvaa melko nopeasti. Ajattelin, että nämä kulut voivat olla vain osa kuluista, joita saatat kohdata viime hetken matkalla.

Ajattele vain kaikkia asioita, jotka minun piti ostaa aivan viime hetkellä:

Hotellihuone – hotelliin ilmestyminen ja huoneen saaminen lähtöselvitystiskiltä ei johtanut tarkalleen halvaan huoneeseen (varsinkin kun hotellissa yöpyi valtava määrä ihmisiä, koska suuri määrä lentoja peruttiin) .
Hygieniatuotteet – hammasharja ja -tahna (join oli luotava peruslinja henkilökohtaiseen hygieniaan), mutta en edes saanut parranajokonetta, koska ne oli myyty loppuun sen päivän suuren peruutusmäärän seurauksena. Hammasharjan ja -tahnan ostaminen hotellista ei ollut halpaa.
Vaatteiden vaihto – Tiedät kuinka näet nuo kaupat lentokentillä, kuten “Joe Boxer”, ja ihmettelet, kuinka ne tekevät liiketoimintaa, koska ne näyttävät sopimattomilta – kerronpa, että alusvaatteiden korotus ei ollut aivan pieni prosentti. En aikonut pukea kaikkia vaatteitani uudelleen seuraavana päivänä.
Illallinen ja aamiainen – illallinen ja aamiainen hotellissa maksavat aina enemmän kuin tavallisessa ravintolassa.
Yrityskeskus – En ottanut kannettavaa tietokonettani, koska en uskonut jääväni yöksi. Tietokoneen käyttäminen bisneskeskuksessa työn tekemiseen ei ole halpaa, kun saat latauksen 15 minuutin välein
Yksi plussa kaikista näistä matkakuluista on se, että koska olin työmatkalla, työnantajani maksaa suurimman osan kustannuksista, vaikka minulla ei ole vieläkään taskuja joihinkin henkilökohtaisiin kuluihin.

Ennen tätä suunnittelematonta oleskelua oli joitain asioita, joita en matkusta ilman, kuten matkapuhelin ja karhunvatukka laturit, mutta tämän matkan jälkeen taidan lisätä pari muuta asiaa listalle.

Mutta vielä huonompi esimerkki työelämässäni, joskus on todella kiireistä, ja puolenyön jälkeen työskentely voi olla melko yleistä viikkoja peräkkäin. Viime vuonna päädyin lomailemaan Australiaan, mutta työsitoumusten takia jouduin lähinnä pakatamaan matkaa noin 30 minuutissa ennen lähtöä lentokentälle (ja olin matkapuhelimessa yrittäessään sitoa irtonaisia päitä koko ajan, kunnes pääsin kyytiin. lentokone).

Kun olin saapunut Australiaan, tajusin nopeasti, että olin unohtanut pakata pari vapaa-ajan kenkiä ja shortseja (minulla oli varvastossut ja työkengät), joten minun piti mennä ostoksille heti saapuessani.

Lopputulos oli hieno reissu, mutta se, että jouduimme viettämään siellä ensimmäiset tunnit ostamalla joitain perusasioita, jotka kuka tahansa olisi pakannut etukäteen, ei todellakaan osoittautunut järkevimmäksi taloudelliseksi päätökseksi. Hassua on, että tiedän työpaikalla muita ihmisiä, joilla on ollut samanlaisia tilanteita (täytyy olla työelämän ala).

Niille ihmisille, jotka harkitsevat matkalle lähtöä viime hetkellä, sinun kannattaa miettiä lisäkustannuksia ennen kuin teet niin – ja jos haluat silti tehdä viime hetken matkan, varaa ehdottomasti aikaa pakkaamiseen etukäteen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *