December 7, 2023

Veteraaniasioiden asuntolainat

Liittovaltion hallitus tarjoaa monia etuja miehille ja naisille, jotka palvelevat maataan. Yksi näistä eduista on VA-asuntolainaohjelma. VA-asuntolainaa voi käyttää uuden kodin ostamiseen tai vanhan jälleenrahoittamiseen, ja se on kaikkien kunniallisesti erotettujen veteraanien ja armeijan käytettävissä. Department of Veterans Affairs ei itse asiassa lainaa rahaa, mutta ne takaavat tai vakuuttavat varat, jotka VA:n hyväksymä rahoituslaitos lainaa sinulle. Voit hakea mihin tahansa pankkiin tai asuntolainayhtiöön, joka osallistuu VA-lainaohjelmaan.

VA-asuntolainalla on useita etuja perinteiseen asuntolainaan verrattuna. Yksi merkittävimmistä eduista on, että VA-lainat eivät vaadi käsirahaa. 1. tammikuuta 2006 alkaen voit ostaa kodin jopa 417 000 dollarilla ilman käsirahaa. Vaikka markkinoilla on joitain perinteisiä etukäteismaksuttomia asuntolainaohjelmia, sinun on maksettava korkeampi korko etuoikeudesta. Ei niin VA-lainan kanssa. Maksat saman markkinakoron riippumatta siitä, suoritatko 10 % ennakkomaksun tai 0 dollarin ennakkomaksun. Lisäksi tulet huomaamaan, että useimmissa tapauksissa VA-korko on verrattavissa tavanomaisiin lainoihin tai jopa alhaisempi kuin.

Toinen VA-asuntolainaohjelman suuri etu on lainan sulkemiskustannukset. Vaikka VA ei vaadi veteraania suorittamaan ennakkomaksua, lainan sulkemisesta aiheutuu silti kustannuksia, kuten minkä tahansa lainanottajan asuntolainaohjelman yhteydessä. Sulkemiskustannus on yleensä keskimäärin 3-5 % lainan määrästä. VA sallii kuitenkin myyjän maksaa kaikki lainasi sulkemiskustannukset enintään 6 % lainasummasta. Vertaa tätä useimpien tavanomaisten lainojen myyjän enimmäisosuuteen 3 %. Joten VA-asuntolainalla veteraani voi ostaa kodin jopa 417 000 dollarilla ilman käsirahaa ja ilman sulkemiskuluja. Keskustele muiden ihmisten rahojen vallan käyttämisestä nettovarallisuutesi kasvattamiseen!

VA-asuntolainan osallistujat nauttivat myös siitä ylellisyydestä, että heidän ei tarvitse maksaa asuntolainavakuutusta. Sen sijaan tavallisella tavanomaisella lainalla joudut maksamaan asuntolainavakuutuksen, jos maksat alle 20 % käsirahaksi. Asuntolainavakuutus voi lisätä kuukausittaiseen maksuun huomattavan määrän, joten sen maksamatta jättäminen on todella plussaa lainanottajille, jotka käyttävät VA-lainaetuaan.

Veteraaniasioiden laitos veloittaa VA-rahoitusmaksun kaikilta va-asuntolainaohjelman ei-vapauttajilta. VA-rahoitusmaksu on tällä hetkellä 2,15 % lainasummasta ensikertalaisille VA-lainan käyttäjille ja 3,3 % myöhemmille käyttäjille, jotka eivät suorita ennakkomaksua. Tämä maksu lisätään lainan määrään, joten kokeneen lainanottajan ei tarvitse maksaa sitä omasta pussistaan ??sulkemisen yhteydessä. Jos olet veteraani, jolla on VA-luokitus ja saat kuukausittaista etuutta, useimmissa tapauksissa sinut vapautetaan VA-rahoitusmaksun maksamisesta.

Jos olet oikeutettu VA-lainaan ja etsit uutta asuntoa, joka on VA-lainarajojen sisällä, VA-lainan tulisi olla ensimmäinen valintasi harkitessasi rahoitusvaihtoehtojasi. Se tarjoaa valtavia etuja tavanomaiseen lainaan verrattuna ja voi tehdä sinusta asunnonomistajan ilman käteistä rahaa tai vain vähän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *