October 4, 2023
Verkkotunnusten siirrot

Verkkotunnuksen siirrot ovat melko yksinkertainen prosessi verkkotunnuksen vaihtamiseksi yhdestä rekisterinpitäjästä toiseen. Jokaisella rekisterinpitäjällä on oma menettelynsä, joista useimmat ovat automaattisia. Useimmissa tapauksissa täytät vain muutaman lomakkeen ja loput prosessista tapahtuu taustalla.

Miksi useimmat ihmiset siirtävät verkkotunnuksiaan?

Nykyinen rekisterinpitäjä veloittaa liikaa uusimisesta

Vuosittaiset uusimishinnat vaihtelevat. Rekisteröinnin lisäksi jotkut rekisterinpitäjät veloittavat Whoisin yksityisyydestä, joten muista lisätä se kokonaishintaan.

Uusi rekisterinpitäjä tarjoaa paremman käyttökokemuksen

Jotkut rekisterinpitäjät ovat vain helpompia käyttää kuin toisia. Etsi rekisterinpitäjä, joka tarjoaa turvallisuutta ja luotettavuutta sekä helppokäyttöisen käyttöliittymän.

Nykyiseltä rekisterinpitäjältä puuttuu asiakastuki

Monet rekisterinpitäjät eivät tarjoa puhelintukea, mikä edellyttää usein teknisiä taitoja verkkotunnuksen määrittämiseen.

Haluat siirtää kaikki verkkotunnuksesi yhdelle palveluntarjoajalle

Jos omistat useita verkkotunnuksia, on helpompi hallita niitä, jos ne ovat yhdellä keskitetyllä alustalla.

Milloin voin siirtää verkkotunnukseni?

Jos haluat siirtää verkkotunnuksesi yhdeltä rekisterinpitäjältä toiselle, voit aloittaa siirtoprosessin ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjään, jolle haluat siirtää nimen.

Huomaa, että tietyt tilanteet voivat estää verkkotunnuksen nimen siirtämisen, esimerkiksi jos se on 60 päivän rekisteröijän vaihtolukituksen alainen.

Jos ostat verkkotunnuksen maksusuunnitelmalla, voit käyttää verkkotunnusta kokonaan. Sitä ei kuitenkaan voi siirtää ennen kuin kaikki maksut on suoritettu.

Kuinka siirrän verkkotunnuksen?

Aloita siirto menemällä nykyisen rekisteröijän osoitteeseen ja etsimällä siirtolinkkiä. Muista, että siirtojen suorittaminen voi kestää muutaman päivän rekisterinpitäjästä riippuen. Kun olet valmis, noudata näitä ohjeita:

  1. Hanki valtuutuskoodi

Tämä koodi, joka tunnetaan myös nimellä “todennuskoodi” tai “EPP”, tarvitaan verkkotunnuksen siirtoon. Valtuutuskoodi on turvatoimenpide, joka on suunniteltu estämään luvattomat siirrot.

Pyydä todennuskoodi nykyiseltä verkkotunnuksesi rekisteröintipalvelulta. Löydät sen todennäköisesti verkkotunnuksesi ohjauspaneelista. Muista, että todennuskoodit vanhenevat, joten älä istu sitä liian kauan.

  1. Avaa verkkotunnuksesi lukitus

Suosittelemme, että jätät aina verkkotunnuksesi lukittuina niiden nykyiselle rekisteröijälle. Tämä auttaa estämään petoksia. Kun olet kuitenkin valmis siirtämään, siirry verkkotunnuksesi ohjauspaneeliin ja avaa se. Verkkotunnuksen lukitus on avattava, ennen kuin voit siirtää.

  1. Muista 60 päivän verkkotunnuksen lukitus

Kun rekisteröit verkkotunnuksen tai siirrät sen toiselle rekisteröijälle, verkkotunnus voi lukittua 60 päiväksi rekisteröijän mukaan. Lukittuja verkkotunnuksia ei voi siirtää. Tässä on muutama huomioitavaa:

HugeDomainsista ostetut verkkotunnukset voidaan siirtää NameBrightilta heti, kun myynti katsotaan lopulliseksi. Jos siirrät verkkotunnuksen toiselle rekisteröijälle, 60 päivän rekisteröintilukko tekee verkkotunnuksen palautuskelvottoman.

  1. Whois-tietosuoja

Jos aloitat verkkotunnuksen siirron Whois-tietosuojan ollessa käytössä nykyisessä verkkotunnuksesi rekisteröijässä, on mahdollista, että siirron vahvistussähköpostia ei toimiteta.

Suosittelemme, että poistat Whoisin yksityisyyden väliaikaisesti käytöstä siirtoprosessin ajaksi.

  1. Varmista, että sinulla on pääsy järjestelmänvalvojan sähköpostiosoitteeseen

Ennen kuin aloitat siirron, varmista, että kaikki nykyisen rekisteröijän yhteystietosi ovat oikein, erityisesti järjestelmänvalvojan sähköpostiosoite. Jos sinulla ei ole pääsyä sähköpostitileillesi, et voi suorittaa siirtoa loppuun.

  1. Hyväksy verkkotunnuksesi siirto

Kun NameBright on aloittanut siirron, siirry NameBright-tilillesi ja hyväksy siirto, joka lähettää verkkotunnuksen välittömästi uudelle rekisteröijälle.