December 6, 2023

Toimeentulovakuutus on vakuutus, joka maksaa tietyn prosenttiosuuden hänen ansioistaan, jos hän joutuu tilapäisesti työkyvyttömäksi sairauden tai vamman vuoksi. Sopimusehto määrittää ajan, jonka maksut ovat saatavilla. Se voi olla esimerkiksi kahdeksi tai viideksi vuodeksi, se voi olla saatavilla jopa kuudenkymmenen tai kuudenkymmenen viiden vuoden ikään asti. Nämä ajanjaksot riippuvat suuresti kokonaisturvasta, josta henkilö on valmis maksamaan.

Ansioturvavakuutuksia on kahta luokkaa: sovittu arvo ja korvaus.

Sovitun arvoisen vakuutus on kallein vaihtoehto, siihen ei vaikuta ansioiden vaihtelut, vakuutuksen alussa sovittu etu on se, mitä maksetaan. Sovittu arvovakuutus kattaa henkilön työsuhteesta huolimatta, tästä tulee erittäin kätevää yrittäjälle.
Korvausvakuutukset ovat yleisempiä, ehkä siksi, että ne ovat edullisempia kuin toinen vaihtoehto. Hakemuksen yhteydessä tulosi tarkistetaan ja oikaisut tehdään ennen etuuden jakamista. Palkkavaihtelut, kuten äitiysloma, osa-aikainen työskentely tai työttömäksi jääminen, vaikuttavat negatiivisesti etuuteen. Henkilölle, jolla on suhteellisen luotettavat, tasaiset tulot, voi olla riittävä korvauspolitiikka.

Korvaukset voidaan maksaa vanhuusrahastojen kautta tai ne voidaan myös vähentää suoraan henkilön tililtä. Eläkerahastojen kautta saatavilla olevat korvausvakuutukset ovat edullisin vaihtoehto, mutta tarjoavat vähemmän ominaisuuksia ja vähemmän joustavuutta.

Tarvitsemasi toimeentulovakuutuksen kokonaismäärä määräytyy vakuutettavan palkan mukaan. Normaalisti toimeentulovakuutus kattaisi noin seitsemänkymmentäviisi prosenttia palkasta, jos hän on tapaturman tai sairauden vuoksi työkyvytön.

Asioita, jotka on pidettävä mielessä, olisivat muiden velkojen, mukaan lukien asuntolainojen, maksamisesta aiheutuvat kustannukset, jotka tarjoavat myös puolison, lasten ja muiden huollettavien sekä muiden varojen ja investointien ylläpitämisen. Yksityishenkilön on muistettava, että toimeentulovakuutuksen tarkoitus on tasainen tulovirta, jos et ole enää työkykyinen.

Toimeentulovakuutuksen vakuutusmaksut vaihtelevat muutamien muuttujien mukaan, joten on viisasta tehdä ostoksia ja vertailla eri vakuutusten kattavuutta ja kustannuksia. Muuttujat ovat sukupuoli, ikä, terveytesi ja mahdolliset olemassa olevat sairaudet riippumatta siitä, oletko tupakoitsija tai et. Myös työn tyyppi ja maksun odotusaika vaikuttaa.

Maksutasoja on myös tulosuojavakuutuksen osalta. Porrastettu palkkio, se alkaa halvemmalla, mutta valmistuu hitaasti ajan mittaan. Vakuutusmaksutaso pysyy vakiona, mutta joissain tapauksissa se voi vaihdella toimeentulovakuutuksen hakemisen iän vuoksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *