June 1, 2023

Ja kuten mikä tahansa sijoitus, se on rahan arvoinen. Tarkemmin sanottuna kodissasi on pääomaa. Toinen asuntolaina voi avata sinulle mahdollisuuden lunastaa tähän mennessä kertyneet rahat. Voit sitten ottaa nämä rahat ja käyttää niitä useisiin hyvin ansaittuihin asioihin. Voit maksaa osan veloistasi ja saada luottosi takaisin raiteilleen. Jos sinulla on jo vaikeuksia talouden kanssa, tämä on paras vaihtoehto, koska se voi saada monet velkojat pois selästäsi ja puhelimestasi.

Voit myös vapaasti käyttää nämä rahat kauan odotettuun perhelomailuun. Käytä toista asuntolainaa tehdäksesi joitain kodin parannuksia ja parantaaksesi sijoituksesi arvoa. Tärkeintä on, että toisen asuntolainalainan saaminen voi laajentaa taloudellista kuilua tiukan budjetin ja kevyen budjetin välillä.

Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun tutkit kotipääomaa, saatat kysyä itseltäsi, mitä pääoma on?. Oma pääoma on pohjimmiltaan osa omistuksesta. Näet, kun hankit kotisi ensimmäistä kertaa, sait asuntolainaa lainanantajalta. Tämä lainanantaja omistaa kodin, koska käytit heidän rahojaan sen maksamiseen. Kuitenkin kuukausien ja vuosien kuluessa maksat asuntolainastasi. Jokainen maksu nostaa sitä, kuinka paljon olet sijoittanut kotisi arvoon. Myös markkina-arvo nousee vuosien edetessä, ja joka vuosi omistat enemmän kotiasi. Kun omistat enemmän, lainanantaja omistaa vähemmän.

Katso nyt nykyistä asuntolainaasi. Kuinka paljon rahaa on jäljellä maksettavaksi? Se luku on osakepääoma. Puhumme siitä, että otat toisen asuntolainalainan ja hyödynnät täysimääräisesti vuosien aikana kertynyttä arvoa.

Nyt kun otat toisen asuntolainalainan, siitä saatavat rahat ovat sinun. Aivan oikein, rahat ovat sinun. Joten voit jatkaa ja tehdä sen kanssa kuten haluat, mutta on olemassa muutamia yleisiä asioita, joihin ihmiset käyttävät nämä rahat. Kodin parannusten tekeminen on suurin yleisin käyttötarkoitus. Nyt sinulla on rahaa tehdä niitä kalliita ideoita tai korjauksia, joita olet halunnut tehdä jo jonkin aikaa. Korjaa se katto, jotta ensi talvi ei ole niin paha. Tekemällä tämän lisäät kotisi arvoa. Ja mitä tapahtuu, kun lisäät kotisi arvoa? Nostat kotisi pääomaa.

Kuten aiemmin mainittiin, saatat haluta ottaa nämä rahat ja päästä eroon veloistasi. Tai vielä parempaa, yhdistä velkasi kuukausittaisten maksujen pienentämiseksi ja aseta sitten osa pääomarahoista syrjään maksaaksesi muutaman kuukauden näistä uusista, halvemmista maksuista. Sitten voit käyttää jäljellä olevan summan maksaaksesi mitä tahansa muuta.

Ja lopuksi perheen loma. Nykyään on melko kallista viedä koko perhe oikealle lomalle. Vie lapset Disneyyn tai mene viikon mittaiselle leirintämatkalle. Lennä Las Vegasiin, hemmottele itseäsi hotelleissa ja pidä hauskaa illalla kaupungissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *