December 2, 2023

Tervetuloa sivuillemme. Viime kerralla täällä Computer Repair mainitsimme, kuinka PC:n laitteiston ikä voi luultavasti aiheuttaa hitautta. Tarkemmin sanottuna viittasimme siihen, että tietokone, jossa on hillitty käyttämätön RAM (satunnainen pääsy muistiin) ja vaikea tehoalue, voivat jäädä jumiin. Lopuksi tutkimme tapaa palauttaa vanha tietokone. Sanoimme, että voit normaalisti joko parantaa elementtejäsi tai ostaa upouuden tietokoneen.

Tänään puhumme 0,33:n syystä asteittaiseen tietokoneeseen: järjestämättömät levyt.

Järjestämätön data

Järjestämättömät tallenteet kuulostavat sotkuiselle tietokonelaitteelle. Ymmärrät tietokonelaitteen, jossa on valtava määrä kuvakkeita. Todellisuudessa järjestämättömät levyt eivät kuitenkaan yleensä ole enää näkyvissä henkilökohtaisella näyttämöllä; pikemminkin se on mailien taustalla oleva ongelma. Mitä järjestämättömät tietueet sitten tarkalleen ovat? Puhuaksemme tästä ideasta haluamme ymmärtää hieman historiallisia menneisyyden ennätyksiä.

Maksimiperusvaiheessa tietokonejärjestelmät tallentavat vaikealla tehollaan joukon ykkösiä ja nollia (binääri). Siinä se! Jos olet avannut vaikeaa voimaasi ja saanut tarkkailla sitä, et löytäisi lauseasiakirjoja, kuvia tai lauludokumentteja. Vain ryhmä ykkösiä ja nollia. Joitakin tasoja ylöspäin siirryttäessä huomaamme, että nuo ykköset ja nollat vastaavat varmasti asiakirjojen fragmentteja (elementtejä). Oletko vielä hämmentynyt? Tutkitaanpa helppoa esimerkkiä selkeiden asioiden tekemiseksi.

Oletetaan, että Computer Repair työntekijä luo Microsoft Wordiin tietueen, jonka otsikko on “Kuinka korjata asteittainen tietokone”. Jotta tietokoneesi ei unohda tätä ennätystä, vaikka sen kilometrit muuttuisivat pois, tämä levy tulisi tallentaa vaikeaan tehoon (lopussa ykkösten ja nollien ryhmänä). Nyt tavallinen komponentti voisi olla valita aukko vaikeassa voimassasi ja kirjoittaa tietue kunnolla sinne. Valitettavasti tietokoneesi ei aina toimi tällä tavalla.

Pikemminkin se pystyy kirjoittamaan osan (pala) tietueestasi vaikean voiman alkuun, murto-osan vaikean voiman keskustaan ja murto-osan vaikean voiman luopuessa (eli kuvitteellinen esimerkki – se kuitenkin havainnollistaa ajatusta melko hyvin). Toimiva gadget ostaa sitten ryhmän tietueita ja kertoo sille, missä tällaisia fragmentteja on (joten se ei menetä mitään tietueita).

Miksi luultavasti kysyt, eikö se tekisi jotain niin sekavaa? Suorituksen vuoksi! Oletetaan, että sinulla on ollut vaikea voimasi melko vähän aikaa. Joitakin asiakirjoja oli luotu ja muutama oli poistettu. Näin ollen vaikean voiman elementit ovat täydellisiä ja vaikean voiman elementit tyhjiä. Oletetaan, että yritämme laittaa uuteen Microsoft Office -versioon, joka on kuusisataa megatavua. Jos joudut sijoittamaan kaikki kuusisataa megatavua peräkkäin, sinulla on useita ongelmia (ottaen huomioon, että vaikealla tehollasi ei välttämättä ole tätä koko peräkkäin).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *