December 7, 2023
Thaimaan Kelluvat Markkinat

Kelluvat markkinat ovat markkinat, joilla myydään tavaroita veneistä. Useimmat nykyään toimivat kelluvat markkinat ovat peräisin ajoilta ja paikoista, jolloin vesiliikenteellä oli tärkeä rooli jokapäiväisessä elämässä, ja ne toimivat pääasiassa turistinähtävyyksinä ja sijaitsevat pääasiassa Thaimaassa.Damnoen Saduakin kelluvat markkinat.

Yksi tunnetuista ja houkuttelevista matkailukohteista Se on ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa erittäin suosittu kohde, joka tarjoaa erilaisia ruokia, tuotteita ja matkamuistoja, kuten käsityötuotteita. Tämän alueen ympärillä on tarjolla veneretkiä Damnoen Saduakin kelluvien markkinoiden nähtävyyksiin tutustumista varten; 300 bahtia soutuveneillä ja 600 bahtia pitkäpyrstöveneillä 8 hengen kyydillä. Nähtävyyksiin kuuluu maanviljely ja palmumehun valmistus; matka kestää noin 45 minuuttia.

Amphawan kelluvat markkinat

Sijaitsee lähellä kanavaa ja Wat Amphawan Chetiyaramia. Amphawan kanava on täynnä veneitä, joissa on juomia, kuten O-Liang (thaimaalainen jääkahvi) ja ruokia, kuten paistettuja merisimpukoita, nuudeleita ja makeisia. Pankin puoleiset kottikärryt tarjoavat myös tavaroita myyntiin. Amphawan kelluvat markkinat ovat täynnä rentouttavaa ilmapiiriä, ja vanhoja kappaleita soitetaan koko illan. Nykyään tulikärpästen katselu Lumpoo-puiden ympärillä on suosittu turistien keskuudessa sekä julkisille että yksityisille ryhmille.

Don Wain kelluvat markkinat

Don Wai -temppelin Don Wain kelluvilla markkinoilla sijaitseva thai-tyylinen mökki Ta Jeen -joen rannalla on edelleen säilyttänyt vanhan elämäntyylin kuningas Mongkutin valtakaudelta. Don Wai on monien maataloustuotteiden keskus, erityisesti luomuvihanneksia ja thaimaalaisia jälkiruokia. Suosittuja ruokia ovat suolassa keitetty karppi, pannussa haudutettu ankka ja keitetyt bambunversot chilikastikkeella. Toinen markkinoiden vetovoima on kelluva ravintola ja veneristeilykierros joen molemmille puolille.

Bang Namphuengin kelluvat markkinat

Hiljattain avattu kelluva markkina Bangkokin lähellä. Se sijaitsee Bang Nam Phuengin osa-alueella, Phra Pradaengin alueella Samut Prakanin maakunnassa. Näillä kelluvilla markkinoilla on runsaasti turisteille ostettavaa ruokaa, kuten kuuluisa paikallinen herkku Kanom Krok Hoi Tord (kookosvanukas simpukoiden kera), suolainen keitetty Tapien Fish, Bon curry, paistettuja kalatahnapalloja ja monia muita. Siellä on myös erilaisia kasveja, kauniita kaloja ja hedelmiä, kuten nuoria kookospähkinöitä, Nam Doc Mai -mangoja ja paikallisia vihanneksia, joita myydään erittäin halvalla.

Klong Sra Buan kelluvat markkinat

Sijaitsee Phra Nakorn Ayutthayan historiallisessa puistossa. Lammen keskellä on suuri lootuslampi, jonka keskellä on näyttämö kansantarinoiden esittämistä varten. Lammella on pitkä kerrostettu soijakatto. Tarjolla on ruokia ja juomia, kuten Tom Yum Thai -riisinuudelit, paistettuja kukkia, kuten neulakukka, perhosherneen kukka ja Hamp Sesbania -kukka, lehtiin kääritty paistettu naudanliha, islamilainen aurinkokuivattu naudanliha, Ayutthaya-tyylinen nuudeli ja muita. Kansanperinteen esitykset pidetään lavalla keskellä suurta lampia.