June 1, 2023

Liittovaltion hallitus tarjoaa erilaisia opintolainan anteeksianto-ohjelmia, jotka on erityisesti kehitetty auttamaan valmistuneita heidän taloudellisissa ongelmissaan. Ne voivat viitata sosiaalityön ja palveluksen eri aloihin sekä asepalvelukseen. Monien mielestä kelpoisuusvaatimukset ovat liian tiukat, mutta monet opiskelijat käyttävät hyväkseen näitä ohjelmia. Sen sijaan, että monet opiskelijat aloittaisivat uuden elämän valmistumisen jälkeen, he kokevat taloudellisia vaikeuksia korkeakoululainasaldojensa suhteen. Estääkseen nuoria ammattilaisia joutumasta epätoivoon ja masennukseen hallitus on kehittänyt useita liittovaltion opintolainojen anteeksiantoohjelmia, joiden tarkoituksena on auttaa sekä opiskelijoita että vähäosaisia yhteiskuntaluokkia. Opintolainan anteeksiannon vaihtoehdot vaihtelevat ohjelmista riippuen kelpoisuusperusteiden, takaisinmaksun, alan ja palvelusajan/työn keston osalta. Tehdään lyhyt katsaus hyödyllisimmistä.

Opintolainan anteeksianto-ohjelmien luokat

Yliopistolainan takaisinmaksua tarjoavat ohjelmat käsittelevät seuraavia elämänaloja: asepalvelus, koulutus, sairaanhoito, vapaaehtoistyö jne. Näiden alojen kurssien suorittaneilla on hyvät mahdollisuudet saada liittovaltion hallitukselta lainan anteeksianto.

Myös liittovaltion opintolainan anteeksianto on jaettu katetun summan mukaan. Jotkut niistä voivat eliminoida rahan kokonaismäärän, kun taas toiset tarjoavat prosenttiosuuden, joka riippuu suoraan työn/palvelun pituudesta. Pääsääntöisesti näillä ohjelmilla on tietyt katot, esimerkiksi opettajien lainan takaisinmaksun yläraja on 17 500 dollaria. Liittymällä vapaaehtoisjärjestöihin valmistuva voi saada takaisin jopa 4725,00 dollaria tai 70 % lainasummasta.

Asepalvelus tapa saada opintolainan anteeksi
Havainnollistaaksemme tällaisten ohjelmien toiminnan periaatetta, tarkastellaan muutamaa niistä tarkemmin.

Liittymällä armeijan kansalliskaartiin on mahdollista saada jopa 10 000 dollaria korkeakoululainan takaisinmaksuun. Summa riippuu suoraan valmistuneen palvelusajan pituudesta. On myös olemassa Armed Forces Forgiveness -ohjelma, joka osoittaa suurta arvostusta niitä opiskelijoita kohtaan, jotka ovat valmiita palvelemaan ja suojelemaan.

Valtio maksaa lainan myös, jos olet kokopäiväinen työntekijä palvelussa, joka tarjoaa apua vammaisille lapsille, joilla on fyysisiä, sosiaalisia, mukautumiskykyisiä, kommunikatiivisia tai muita tarpeita.

Edellä mainitut ohjelmat ovat todellinen ruumiillistuma sosiaalisesta keskinäisestä avusta. Valmistuneet saavat taloudellista tukea liittovaltion hallitukselta ja työskentelevät vastineeksi ammattinsa mukaan. Kukaan ei tietenkään haaveile työllistymisestä taloudellisesti epävakaalle alueelle tai maaseudulle, mutta siellä työskentely voi muodostua suureksi ja arvokkaaksi kokemukseksi nuorille ammattilaisille. Jos olet kiinnostunut jostakin näistä, saat lisätietoja lainanantajasi neuvonnasta tai muualta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *