June 1, 2023

Kaikilla ei ole säästömassaa siististi syrjään, valmiita sijoittamaan uuteen kiinteistöön ostamalla sen suoraan käteisellä. Mutta se ei aina ole ongelma. Itse asiassa monet ihmiset ottavat osto-vuokra-asuntolainan vähentääkseen alkuperäisiä käteiskustannuksiaan. Ne ovat melko yksinkertaisia ??ja suunniteltu erityisesti ostettavaksi vuokralle kiinteistösijoittamiseen.

Vuokrattavan asuntolainan avulla voit lainata suuren summan rahaa ostaaksesi kiinteistön, jonka aiot vuokrata. Ne toimivat samalla tavalla kuin tyypilliset asuntolainat, tärkeimmät erot ovat, että osta-vuokra-asuntolainat vaativat yleensä suuremman talletuksen ja niillä on korkeammat korot. Vuokravakuusmaksu on noin 25 % kiinteistön arvosta. Asuntolainat voivat vaihdella suuresti ja tarjolla olevat tarjoukset riippuvat monista eri tekijöistä, mm. Kuinka paljon talletusta voit tehdä, kuinka paljon voit maksaa takaisin joka kuukausi jne.

Lainanantajat käyttävät vuokran kohtuuhintaisuuslaskelmaa määrittääkseen, onko heidän mielestään asuntolainasi taloudellisesti kannattava. He käyttävät todennäköisesti kohtuuhintalaskuria, joka toisinaan ottaa huomioon henkilökohtaiset tulosi ja mahdolliset vuokratulot suhteessa rahamäärään, jonka haluat lainata. Useimmat lainanantajat vaativat, että kuukausittaisen vuokratulon on oltava vähintään 145 prosenttia asuntolainan kuukausieristä, ja ne ovat vain korkoperusteisia, käyttäen noin 5 prosentin nimelliskorkoa. Perusveronmaksajille tämä voi olla 125 % 145 %:n sijaan. Jotkut lainanantajat voivat ottaa huomioon myös henkilökohtaiset tulot tämän laskelman tueksi.

Sinun on täytettävä tietyt kelpoisuusehdot saadaksesi onnistuneesti ostavan asuntolainan. Useimmilla lainanantajilla on esimerkiksi vähimmäistulovaatimus, joka on usein vähintään 25 000 puntaa vuodessa. Sinun on todistettava, että pystyt kattamaan investoinnin kustannukset mukavasti. Tämä voi sisältää tutkimuspalkkiot, asianajajien palkkiot, leimaveron maaveron ja muut kulut. Lainanantajat eivät yleensä ota vastaan ??osto-vuokra-asuntolainahakemuksia ensimmäistä kertaa ostavilta, mutta harvat hyväksyvät.

Vuokrattavien kiinteistöjen tulovero

ostettavien kiinteistöjen omistajien on myös maksettava tuloveroa vuokratuloista. Sinulle myönnetään 1 000 punnan lisä, tai voit vähentää tietyt kulut. Saat lisätietoja tutustumalla kattavaan vuokratulojen ja muiden Yhdistyneen kuningaskunnan vuokranantajaverojen oppaaseemme.

Vakuutus

Useimmat ostavat asuntolainanantajat vaativat, että sinulla on rakennusvakuutus. On tärkeää, että valitset vakuutuksen pitkän aikavälin suunnitelmaasi ajatellen. Jos arvelet laajentavasi kiinteistösalkkuasi tulevaisuudessa, saatat olla hyödyllistä ottaa käyttöön käytäntö, jonka avulla voit lisätä kiinteistöjä myöhemmin. Lisäksi vuokralaisille toimittamasi sopimuksen ehdoista riippuen saatat olla vastuussa sisältövakuutuksen ja vastuuvakuutuksen kattamisesta. Ajattelemalla eteenpäin vakuutusasi ottaessasi voit varmistaa, että et rajoita itseäsi myöhemmin.

Kyselymaksut

Tutkimusmaksut voivat sisältää kaiken yksinkertaisesta kiinteistön arviosta täydelliseen rakenneselvitykseen. Kiinteistösi tarpeellisen tutkinnan taso riippuu lainanantajastasi, hakemastasi asuntolainasta ja ostamasi omaisuuden tyypistä. Nyrkkisääntönä on, että vakioarvostus vahvistaa juuri arvon, antaa vuokra-arvion ja arvion, onko kiinteistö sopiva vakuus lainaamiseen. Asunnon ostajan raportti kertoo kaiken arviosta sekä raportin kiinteistön todellisesta tilasta.

Ylläpitokustannukset

Osto-vuokra-huoltokustannukset voivat hiipiä sinulle. Vuokranantajat vastaavat kiinteistön ylläpidosta sekä vuokratulojen hallinnasta. Tästä voi tulla hektistä. Sinun kannattaa ehkä palkata vuokravälittäjä hallinnoimaan kiinteistöä puolestasi, varsinkin jos jongleeraat usein useilla sijoituksilla/kiinteistöillä. Vuokrausagenteille ilmeisesti aiheutuu lisäkustannuksia, he yleensä veloittavat prosenttiosuuden vuokratuloista plus alv. Siitä huolimatta ne voivat vähentää vakavasti joitain päivittäisiä vaivoja, jotka liittyvät ostamiseen vuokralle -sijoituksiin.

Miksi sinun pitäisi käyttää asuntolainavälittäjää?

Asuntolainat ovat monimutkaisia, ja välittäjän tehtävä on löytää sinulle sopiva tuote.

Mutta miksi on niin tärkeää käyttää välittäjää osta-vuokra-asuntolainaan?

Verkosta ei ole aina helppoa löytää oikeaa tietoa mahdollisista kiinteistötyypeistä tai kohtuuhintaisuuskriteereistä, jotka sinun on täytettävä ostaaksesi asuntolainaa varten. Tiedämme jokaisen lainanantajan vaatimukset ja tarkastelemme koko tilanteesi ja tulevia tarpeitasi, joten voimme neuvoa sinua vastaavasti, että jotkut lainanantajat edellyttävät, että käytät asuntolainavälittäjää eivätkä ota vastaan ??hakemuksia suoraan lainaajilta, mikä tarkoittaa voimme tarjota sinulle pääsyn useammille lainanantajille ja paremmilla koroilla asuntolainat voivat olla erityisen monimutkaisia, varsinkin jos olet uusi vuokranantaja. Varmistamme, että ymmärrät kuinka se kaikki toimii ja mitä asuntolainaa haet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *