December 6, 2023

Leivomassasi suklaakakussa, lastensi koulun varainkeruutapahtumaan myymissä karkkipatuissa tai tuossa fudgessa saattaa olla piilotettu ainesosa.jäätelötölki, josta nautit lauantai-iltapäivänä. 43 prosenttia maailman kaakaopavuista, suklaan raaka-aineesta, on peräisin pienistä, hajallaan tässä köyhässä maassa. Ja joillakin tiloilla kuuma, kova työ peltojen raivauksessa ja hedelmien korjuussa on tehty pojat, jotka myytiin tai huijattiin orjuuteen. Suurin osa heistä on 12–16-vuotiaita. Jotkut ovat jopa 9-vuotiaita.

Onnelliset orjat elävät maissitahnalla ja banaaneilla. Epäonnisia ruoskataan, hakataan ja rikotaan kuin hevosia kerätäkseen mantelin kokoisia papuja, jotka niistä valmistetaan suklaaherkkuja onnellisemmille lapsille Euroopassa ja Amerikassa. Aly Diabate oli melkein 12-vuotias, kun orjakauppias lupasi hänelle a polkupyörällä ja 150 dollaria vuodessa hänen köyhien vanhempiensa tukemiseen Malissa. Hän työskenteli puolitoista vuotta kaakaonviljelijälle, joka tunnetaan nimellä “Le Gros” (“Iso Mies”), mutta hän sanoi, että hänen ainoa palkintonsa olivat ne harvinaiset päivät, jolloin Le Grosin valvojat tai vanhemmat orjat eivät ruoskineet häntä polkupyörän ketjulla tai oksilla.

kaakaopuu

Kaakaopavut tulevat kaakaopuun paloista. Norsunluurannikolla työskentelevät pojat saadakseen ne noin 400 papua, jotka tarvitaan kilon suklaan valmistamiseen kaakaotilat leikkaavat puista 10 paloa, viipaloivat ne auki, kaaviavat pavut, levittävät ne koreihin tai matoille ja peittävät käymään.

Sitten he paljastavat pavut, laittavat ne aurinkoon kuivumaan, pussittavat ne ja lastaavat ne kuorma-autoihin aloittaakseen pitkän matkan. Aly sanoiei tiedä miltä kaakaopuun pavut maistuvat, kun ne on käsitelty ja sekoitettu sokerin, maidon ja muiden ainesten kanssa.

käyttävät 13 miljardia dollaria vuodessa suklaaseen, mutta useimmat heistä ovat yhtä tietämättömiä siitä, mistä se tulee kuin kaakaopapuja keräävät pojat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *