October 4, 2023

Mitä on lääketieteellinen matkailu?

Wikipedia kuvaa lääkematkailua seuraavasti:

Lääketieteellinen matkailu on paikka, jossa terveydenhuollon palveluita haetaan ja toimitetaan asiakkaan kotimaan ulkopuolelta, jossa palveluntarjoaja ja asiakas käyttävät epävirallisia viestintä-yhteys-sopimuskanavia ilman tai vain vähän sääntely- tai oikeudellista valvontaa laadun varmistamiseksi. ja tarvittaessa rajoitettu muodollinen turvautuminen korvaukseen tai hyvitykseen.

Toisin sanoen “lääketieteellinen matkailu” tarkoittaa matkustamista muihin maihin saadakseen lääketieteellistä, hammaslääketieteellistä ja kirurgista hoitoa.

Mitä tekemistä lääketieteellisellä matkailulla on henkilökohtaisen talouden kanssa?

Se on hyvä kysymys, ja yksinkertainen vastaus on, että terveydenhuolto voi olla erittäin kallista. Yhdysvalloissa terveydenhuollon kustannusten nousun myötä talouden optimointiin voi sisältyä myös lääkematkailun ajattelu lääketieteellisten ongelmien sattuessa.

Suuren sairauskulun tuleva arvo (tai vaihtoehtoiskustannukset) voi olla melko merkittävä. Esimerkiksi:

  • 50 000 dollaria, joka käytettiin 40-vuotiaan sairaanhoitokuluihin, olisi voinut kasvaa yli 300 000 dollariin, jos se olisi sen sijaan sijoitettu 10 %:iin, eikä tässä oteta huomioon menetettyjä tuloja työttömänä (nuoremmille tulevaisuus arvovaihtoehtokustannus on vielä suurempi)
  • Suuret leikkaukset voivat olla jopa 60–70 % halvempia ulkomailla samanlaatuisen hoidon saamiseksi (vaikka tämä voi vaihdella suuresti hoidon tyypin mukaan)
  • Kun olin nuori ja valmistuin heti yliopistosta, olin työskennellyt vain vuoden, ennen kuin jouduin melko vakavaan lääketieteelliseen ongelmaan (kun minulla ei ollut todellisia lääketieteellisiä ongelmia koko elämäni aikana), ja minun piti pitää 6 kuukautta vapaata töistä. Työnantajani oli erittäin huomaavainen eikä esittänyt siitä mitään kysymyksiä ja antoi minulle niin paljon aikaa kuin tarvitsin toipua ennen töihin paluuta. Minulla oli myös onni, että minulla oli yksityinen sairausvakuutus (työnantajani ei myöntänyt sitä silloin, mutta tekee nyt).

Jos minulla ei olisi yksityistä sairausvakuutusta, hoitokustannukset Yhdysvalloissa olisivat luultavasti kuusinumeroisia (ja se ei kerro mitään menetetyistä palkoista). Onneksi tämä taloudellinen taakka vältyttiin yksityisellä sairausvakuutuksella ja sain tarvitsemani hoidon pienin kustannuksin.

Miksi lääketieteellinen matkailu vaikuttaa Yhdysvaltoihin?

Osa vastauksesta on, että lääkäreille maksetaan paljon enemmän Yhdysvalloissa kuin muissa kehittyneissä maissa. Mutta mielestäni Yhdysvaltojen korkeiden kustannusten pääasiallinen lähde on luultavasti ainutlaatuinen aste, jossa Yhdysvaltain järjestelmä luottaa yksityisen sairausvakuutuksen sijaan julkiseen sairausvakuutukseen, mikä näkyy Yhdysvaltojen ainutlaatuisen korkeana yksityisten menojen osuutena terveydenhuollon kokonaismenoista.

Saatavilla olevat todisteet viittaavatkin siihen, että jos Yhdysvallat korvaisi nykyisen monimutkaisen sairausvakuutusjärjestelmiensä standardoidulla, yleismaailmallisella kattavuudella, säästöt olisivat niin suuret, että voisimme kattaa kaikki tällä hetkellä vakuuttamattomat, mutta kuluttaisimme kuitenkin vähemmän.

Ilmeisesti näin tapahtui Taiwanissa, joka otti yhden maksajan järjestelmän käyttöön vuonna 1995: sairausvakuutetun väestön osuus nousi 57 prosentista 97 prosenttiin, mutta terveydenhuollon kustannukset itse asiassa kasvoivat hitaammin kuin aiempien trendien perusteella olisi voitu ennustaa. järjestelmän muutos.

On myös muita vaihtoehtoisia järjestelmiä – Australiassa on järjestelmä, jossa suurituloisista henkilöistä peritään lisävero, jos he eivät ota yksityistä sairausvakuutusta (jotta osa taakasta poistetaan julkisesta sairausvakuutusjärjestelmästä). Tämä pakottaa myös nuoremmat varakkaammat yksilöt ottamaan sairausvakuutuksen, mikä yleensä johtaa alhaisempiin vakuutusmaksuihin muun väestön osalta.

Sairausvakuutus on mielenkiintoinen tuote, koska järjestelmässä on myös luonnollinen harha – järjestelmä tarvitsee nuorempia työntekijöitä ottamaan vakuutuksen (joilla ei yleensä ole niin suuria korvausvaatimuksia) tukeakseen vanhuksia, joilla on korkea korvausvaatimus. Silti nuoret työntekijät eivät yleensä tarvitse suojaa niin paljon, joten he eivät ota sitä pois, mikä johtaa korkeampiin kokonaiskustannuksiin niille, jotka ottavat sen pois (ja kohtuuttomiin hintoihin Yhdysvalloissa).

Pitäisikö sinun ajatella lääkematkailua?

Joitakin kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi, näyttääkö lääkematkailu järkevältä vaihtoehdolta säästää rahaa, ovat:

  • Onko sinulla tällä hetkellä jonkinlainen sairaus- tai sairausvakuutus?
  • Onko sinulla tällä hetkellä riittävä sairausvakuutus työnantajani kautta?
  • Onko sinulla yksityisrahoitteinen sairausvakuutus?
  • Ajatteletko kosmeettisia hoitoja (kuten nenäleikkausta, rasvaimua jne.), joita nykyinen terveydenhuoltosuunnitelmasi ei ehkä kata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *