December 7, 2023

Monet markkinajohtajat saattavat ihmetellä, miksi heidän IT-työntekijöillään on tällainen äkillinen tietoisuus säässä. Aurinkoisena iltapäivänä he ovat hämmentyneitä kaikista viittauksista pilviin. Tässä näkökulmassa autamme sinua ymmärtämään, mistä he puhuvat, miksi sinun pitäisi välittää ja miten sinun pitäisi edetä.

Mikä on Pilvi?

Ensinnäkin “pilvi” ei ole asia; Se on valinta IT-laskentapalvelujen tarjoamisesta. Ei ole olemassa uutta instrumenttia, joka tunnetaan nimellä “pilvi”. Mutta pilvessä toimitetulla tekniikalla on fyysinen läsnäolo; se istuu laitteistolla ja käyttää ohjelmistopakettia aivan kuten palvelinkeskuksessasi tänään. Erona on se, kuinka se voidaan tehdä yhtä paljon kuin missä se aidosti tehdään.

Pilvilaskenta perustuu palvelimien virtualisointiin (otetaan varsinainen palvelin ja jaetaan se virtuaalipalvelimien tietueeseen, jotka kukin toimivat itsenäisesti samassa aidossa fyysisessä laitteessa), tallennusvirtualisointiin SAN:iden (tallennusalueverkkojen) tuloksena ja verkottumiseen. (Internet, VPN, LAN, WAN). Tämä teknologinen tietotaito yhdistetään ja suunnitellaan vaihtoehdoksi, joka tarjoaa itsenäisen, todellisen infrastruktuurin kokemisen.

Toiseksi huolimatta siitä todellisuudesta, että monet viranomaiset ja yritykset puhuvat pilvipalvelusta, et aio etsiä yhtä määritelmää. päämiehen pilvi on toisen isännöimä palvelinfarmi. emme ole menossa väittämään, että määritelmämme ovat viimeinen vastaus, mutta ne ovat yhdenmukaisia ??sen kanssa, mitä löydät markkinoilta näinä päivinä ja mihin se on menossa eniten.

Näkemyksemme mukaan pilvilaskentaa esiintyy monella tavalla; Julkiset pilvet, omat pilvet ja usean vuokralaisen pilvet.

Julkiset pilvet ovat olleet kanssamme jo jonkin aikaa. Jos käytät Gmailia, Glimpse-koneita, kuten Yahoo- ja google-sovelluksia, Hotmailia, tai isännöidä verkkosivuasi Microsoftin kanssa (kuten UPi tekee), käytät pilvipalvelua. Laitteet ja ohjelmat ovat elämää jossain muualla, ja saatat jakaa näiden ihmisten resurssit monien muiden ihmisten kanssa. Muodostat yhteyden (yleensä paljon enemmän kuin Internetiin) ja käytät näitä palveluita huomattavasti Pienennä maksua kuin voisit koskaan haluta varmuuskopioida niitä itse. Puhukaa siitä, pitäisikö meidän kaikkien ohjata yksittäisiä sähköpostin siirtopalvelimia tai myymäläteknikkoja auttaakseen pientä sektorin verkkosivustoa, ei käytännöllistä.

Yksityiset pilvet ovat spektrin toinen pää. Organisaatiolla on ryhmä palvelimia ja yrityssuunnitelmia, joihin sen eri osastot, työyksiköt ja verkkosivustot ovat yhteydessä. Nämä yhteydet voivat olla Internetin, VPN:n, yhteisöosion verkkojen tai kattavien alueverkkojen kautta, sillä ei ole väliä. Laskentatalous on keskitetty ja kaikki kyseisessä liiketoiminnassa seuraavat sitä. Se ei myöskään ilmoita tarkasti, missä nämä palvelimet ovat, ne voivat olla yrityksen tietokeskuksessa, jonkun muun omistamassa yhteispaikan tietokeskuksessa tai jopa toimia laitteistolla, jota markkinoi 3rd bash kyseisen yrityksen tietokeskuksessa. Se, mikä tekee pilvestä tässä tapauksessa pilven, kohti vain keskitettyä tietokeskusta, ovat palvelimet, tallennustila ja verkot konfiguroidaan ja yhdistetään pilvipalvelun etujen saavuttamiseksi.

Usean vuokralaisen pilvet ovat hybridivaihtoehto, ja mistä yksinkertaisesti aloitamme. Siksi näemme jotain radikaalisti monia siitä, miten meillä on nyt perinteisesti IT-konsepti. Tässä usean vuokralaisen ympäristössä jaat resursseja, mutta pidät sitä autopoolina kuin julkisena bussina. Multi-venant Cloud -korjaus jakaa pilvivälineet asiakkaidensa joukossa. Tämä alajakotekniikka vaihtelee prosessin mukaan ja on päätili. Toinen yritys ostaa näitä palveluita. Kaikki pilven ostajat jakavat suuremman omaisuuden, mutta “aidoilla” ja “uimaväylillä” ja muilla perusturvallisuuden ja hallinnan tavoilla asiakkaan tosiasiat ja käsittely erotetaan ja suojataan.

Lopuksi saatat ehkä myös kuulla puhuttavan infrastruktuurista avustajana (IaaS). Pilvilaskenta on yksi erityinen IaaS-tyyppi. Isännöity palvelinmalli, jossa palveluntarjoaja omistaa laitteet, isännöi niitä datakeskuksessaan ja toimittaa yrityksille infrastruktuurin maksamiseen, jäisi IaaS:n sateenvarjon alle. Hinnoittelumalli, saatavuus ja monipuolisuus olisivat eräänlainen muoto kuin pilvi, mutta sen infrastruktuuri tarjotaan kuitenkin avuksi vs. fyysisesti toimitettu ja sinun omistama tai vuokraama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *