October 4, 2023

Lihavuuden lisääntymiseen on kaksi pääasiallista syytä. Ihmiset eivät liikuta kehoaan (harjoittele) ja prosessoitujen, rasvaisten ruokien kulutus kasvaa pilviin. Huonot ruokavalinnat ovat avaintekijä, joka lisää vakavasti painoasi ja aiheuttaa monia terveysongelmia. Olut ja sirut eivät luo lihasta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse mennä Marsiin löytääksesi jotain erityistä, jolla voit kasvattaa ja rakentaa lihaksiasi. Löydät tehokkaimmat lihaksia rakentavat ruoat paikallisesta supermarketistasi.

Huonojen ja hyvien ruokien tunnistaminen

Yksinkertainen logiikka hyvän ruoan löytämisessä on etsiä korkealaatuista ruokaa, kuten proteiinia, oikea määrä hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Huonot ruoat ovat yleensä elintarvikkeita, jotka valmistuvat viidessä minuutissa, kuten hampurilaiset, pizzat, hotdogit, erilaiset esikeitetyt ja prosessoidut lihat, paahdetut kalat, perunalastut, jäätelö, kylmät juomat ja makeat ruoat, jotka sisältävät suuri määrä sokeria. Alkoholijuomat, kuten olut ja viini, lisäävät myös valtavan määrän tarpeettomia kaloreita kehoon.

Ennen kuin siirrymme eteenpäin, meidän on tiedettävä, millainen ruoka rakentaa lihaksia. No, vastaus on ne, jotka ovat proteiinipitoisia. Vain proteiinipitoinen ruokavalio voi rakentaa lihaksia toimittamalla tarvittavat aminohapot proteiiniketjun täydentämiseksi onnistuneeseen lihasten rakentamiseen. Kehomme tarvitsee useita proteiineja rakentaakseen lihaksia, joten sinun on kulutettava erilaisia proteiineja täydentääksesi proteiiniketjua. Tässä on lyhyt luettelo elintarvikkeista, jotka voivat auttaa sinua saamaan massaa:

Munat

Tämä on edullinen ja erittäin hyödyllinen proteiinilähde kehonrakentajille. Munaproteiinin tärkein etu on, että se imeytyy hyvin nopeasti ja antaa uskomattomia tuloksia. Mutta muista, että sinun tulee käyttää vain munanvalkuaista, ei keltuaista, koska munankeltuaiset sisältävät suuria määriä kolesterolia. Yleensä yksi muna sisältää 50 kcal, 84 % proteiinia, 0 % rasvaa ja vain 8 % hiilihydraatteja. Se on halpa ja erittäin hyvä perusruoka kehonrakentajille.

Kalkkuna ja kana

Molemmat ovat erinomaisia vähärasvaisen lihan lähteitä. Punainen liha on hyvä lihasten rakentamiseen, mutta sillä on joitain haittoja. Punaista lihaa ei voi syödä suuria määriä, koska se aiheuttaa ruoansulatusongelmia ja muita ongelmia – kun taas kana ja kalkkuna eivät tuota ongelmia. Kanan- tai kalkkunanrinta sisältää yleensä 9 grammaa proteiinia (noin) ja ne ovat erittäin hyvä B-vitamiinin ja fosforin lähde.

Kalastaa

Kala on toinen loistava proteiinin lähde ja se sisältää lähes 0 % hiilihydraatteja. Sen pitäisi olla säännöllinen osa ruokavaliotasi. Kala ei sisällä vain proteiinia, vaan se sisältää myös useita muita tärkeitä rasvahappoja, kuten omega-3. Omega-3 ja muut välttämättömät rasvahapot pitävät sydämesi terveenä ja ovat hyviä ihollesi ja aivojen toiminnan (ja älykkyyden) ylläpitämiseen. Se on myös erittäin hyvä silmälle. Jos yrität pudottaa painoasi, et voi poistaa kalaa ruokavaliostasi, koska kalaöljy on erittäin hyvä rasvan vähentämiseen. Kala on helpompi sulattaa kuin naudanliha tai sianliha. Älä vain anna sitä rikottua!

Muut ruoat

Muita proteiinipitoisia ruokia ovat pähkinät, palkokasvit ja pavut, juusto, punainen liha, jogurtti ja pinaatti, jotka kaikki toimivat erittäin hyvin lihasten rakentamisessa. Sinun on myös kosteutettava kehoasi tavallisella vedellä säännöllisin väliajoin välttääksesi kuivumisen. Vakavia kehonrakentajia varten tutustu proteiinijauheiden valikoimaan, joka antaa sinulle todellista lihasten rakentamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *