October 4, 2023
Paras tie miehen sydämeen

Yksi lainatuimmista sanonnoista, joita kuulin lapsuudessani, on, että “paras tie miehen sydämeen on vatsan kautta”. Eikö se ole niin helvetin keskiaikaista? Viesti on, että nainen voi houkutella miestä miellyttämällä häntä naisellisilla tavoilla, kuten olemalla tehokas taloudenhoitaja ja hyvä kokki. Tiedäthän, feodaalisten käsitysten perusteella, että tietyt toiminnot ovat naisen toimialuetta. Mikä pahempaa, sama sanonta viittaa siihen, että miehet eivät pysty arvostamaan asioita, jotka eivät vaikuta suoraan heidän aisteihinsa. Jos olet nähnyt Ruman totuuden, saatat muistaa kohtauksen, jossa Mike Chadway esiintyy ensimmäisen kerran. Hän isännöi televisio-ohjelmaansa, The Ruma totuus, ja hän kertoo katsojille.

Kuunnelkaa nyt, hyvät naiset, koska sanon tämän vain kerran ja se on vain kolme pientä sanaa: Miehet ovat yksinkertaisia. Meitä ei voi kouluttaa. Kaikki tämä “miehet ovat Venuksesta” -paskaa on ajan ja rahan hukkaa. Jos haluat olla yksinäinen jätkä, on hyvä jatkaa näiden typerien kirjojen lukemista. Mutta jos haluat suhteen, niin saat sellaisen: Sitä kutsutaan Stairmasteriksi. Ota se päälle, laihdu ja hanki roskat alusvaatteet samalla kun olet siinä, koska loppujen lopuksi meitä kiinnostaa vain ulkonäkö.

Jos Mike Chadway on oikeassa, että kaikki miehet ovat todella yksinkertaisia ja pinnallisia, myönnän, että paras tie miehen sydämeen on todellakin hänen vatsansa kautta.

Mutta Mike Chadway ei ole oikeassa. Itse asiassa hän osoitti olevansa väärässä elokuvan loppuun mennessä. Ja vaikka emme puhuisi elokuvista, tiedämme, että kaikki miehet eivät ole tyhmiä apinoita, jotka tekisivät säädyttömän ehdotuksen naisen hameeseen käärittyyn sähköpostaukseen. Otetaan esimerkiksi Speedy. Ystäväni Lisa tykkää kiertää ja kertoa ihmisille kuinka Speedy rakastui minuun kuultuaan minun moittivan toimistoni vartijaa, koska Speedy pitää vahvan naisen kuvaa erittäin seksikkäänä. Ja se on tositarina.

Ja kerron sinulle toisen tositarinan. Kun Speedy ja minä seurustelimme, annoin hänelle pussin leivomiani juustokeksejä. Myöhemmin huomasin, että hän vihasi heitä. Löysin pussin keksejä hänen huoneestaan kuukausia myöhemmin homeelta. Kysyin häneltä, miksi hän ei vain heitä niitä pois, jos hän vihasi niitä niin paljon. Koska hän sanoi, annoin ne hänelle ja antaminen teki niistä erityisiä, vaikka keksit saivat hänet tukehtumaan inhosta.

Ja tässä toinen tositarina. Tyttöystävä UP College of Lawsta oli niin huono kokki, että kihlautuessaan hän kysyi sulhastaan, pitäisikö heidän palkata kokki. Ja hän sanoi, ettei ollut tarvetta elää säilykkeillä. Viimeksi kuulin, että heillä on kolme lasta ja avioliitto sujuu hyvin. Ja tyttöystäväni ei vieläkään osaa kokata.

Nyt saatat ihmetellä. Miksi joku minun kaltaiseni kirjoittaisi tuolla tavalla? En tietenkään voi sanoa, että ruoanlaitto on yliarvostettu taito. Aivan, en todellakaan sano niin. Mutta jokaiselle, joka haluaa tulla hyväksi kokkiksi, oikea motivaatio voi olla tärkeä tekijä. Ehkä haluat syödä terveellisemmin ja olet vakuuttunut siitä, että oppimalla ruoanlaittoa voit hallita syömäsi rasvan, suolan ja sokerin määrää. Ehkä olet luova ihminen ja ruoanlaitto on ilmaisu ja luovuuden ulostulo. Ehkä olet kyllästynyt päivittäin kohtaamasi ylihinnoiteltuun ravintolaruokaan ja tiedät, että voit toistaa ne puoleen hintaan valmistamalla samoja ruokia kotona.

Mutta jos sanot haluavasi olla hyvä kokki saadaksesi miehen tai varmistaaksesi, että poikaystäväsi tai miehesi ei jätä sinua toisen naisen takia, joka tekee ruokaa hyvin, siinä on jotain häikkää. Ensinnäkin mies, joka ehdottaa avioliittoa ruoanlaiton takia, näkee ruoan etkä sinä, ja hän tekee sinusta kokin ja piikaa koko avioelämäsi ajan. Ja mies, joka pysyy kanssasi vain niin kauan kuin tarjoat hänelle hyvää ruokaa, on sika. Hanki koira sen sijaan, että koirat osoittavat enemmän uskollisuutta.

Hyvä kokki alkaa siitä, että rakastat sitä, mitä teet. Jos et pidä ruoanlaitosta, jos teet sen vain saadaksesi tai säilyttääksesi jotain possumiehen kaltaista, siitä tulee työläs. Ja askarit ovat yksitoikkoisia ja väsyttäviä ja jännittäviä.

Miksi kirjoitan kaiken tämän? Koska. Koska saan niin paljon kommentteja naisilta, jotka ovat kokeilleet tätä tai toista reseptiä tästä blogista ja kertoneet kuinka paljon heidän poikaystävänsä tai aviomiehensä rakastivat ruokia. Älä ymmärrä minua väärin. En naura näille naisille. Ja en vähättele heitä. Tiedän, kuinka hyvältä tuntuu, kun minua arvostetaan, kun Speedy ja tytöt rakastavat jotain, jota olen keittänyt niin paljon, että he saavat toisen ja kolmannen avun. Tiedän tunteen.

Mutta tässä on asiaa. Kun lukija sanoo, että hänen poikaystävänsä tai miehensä piti ruoasta, miksi mukana tulee harvoin kommentti, että myös lukija itse, joka teki ruoanlaiton, piti ruoasta? Vielä tärkeämpää on, nauttiko hän kokemuksesta? Tuntuiko hän oppineensa uuden taidon tai että hän arvostaa paremmin esimerkiksi ainesosia, joita hän oli aiemmin pitänyt itsestäänselvyytenä.