December 7, 2023

Monet opiskelijat käyvät korkeakoulussa saadakseen tutkinnon tehdäkseen jotain tärkeää elämässään riippumatta siitä, onko se omaehtoista vai vain perheensä ylpeyttä. Yksi korkeakouluun pääsyn kriteereistä on taloudellinen vastuu: omista säästöistä, perhetuesta, stipendistä tai lainoista. Jokaisen tulisi aloittaa hakemalla ilmaista hakemusta liittovaltion opiskelijatuille (FAFSA). Jos hyväksyt, olet oikeutettu liittovaltion opintotukiohjelmiin, kuten liittovaltion lainoihin, työopintoihin ja apurahoihin. Vaikka et uskoisi olevasi oikeutettu tähän tukeen, hakemisesta ei ole haittaa.

Federal Aidin perusvaatimukset ovat seuraavat:

Sinulla on Yhdysvaltain kansalaisuus tai kelpoisuus ei-kansalaiseksi
Sinulla on voimassa oleva sosiaaliturvatunnus
18–25-vuotiaiden miesten tulee rekisteröityä valikoivaan palveluun
Säilytä tyydyttävä akateeminen edistyminen urakoulussa tai korkeakoulussa
Pystyt hankkimaan toisen asteen koulutuksen GED-todistuksella, lukion tutkintotodistuksella jne.


Muut valtion vaatimukset

Vaikka apurahat ovat varoja, joita ei tarvitse maksaa takaisin, vain tietyt opiskelijat ovat oikeutettuja siihen. Apurahoihin myönnettävä rahamäärä on 100–4 000 dollaria vuodessa. Saatu summa perustuu yksilöllisiin kriteereihin. Tämä kriteeri perustuu taloudelliseen tarpeeseesi, hakemukseesi, koulusi rahoitukseen ja kyseisen koulun rahoitustukikäytäntöihin. Jos sinut hyväksytään, apuraharahat lähetetään suoraan koulusi talousaputoimistoon.

Työ-opiskelu on silloin, kun työskentelet osa-aikaisesti koulun aikana ansaitaksesi rahaa koulumaksuihisi. Jos apuraha ei nyt riitä kattamaan koko lukukausimaksuasi, sinun on hankittava opintolaina, jota tarjotaan aputoimistossasi. Opintolainan ottaminen oikein säästää paljon aikaa ja rahaa.

Neljä lainatyyppiä, joita kannattaa harkita, ovat:

  • Suora Stafford
  • Suora PLUS
  • Suora lainojen yhdistäminen
  • Perkins


Liittovaltion lainaohjelmien erittely

A Direct Stafford -lainat luokitellaan tuetuiksi ja ilman tukea. Tuetut lainat ovat niille opiskelijoille, joilla on taloudellista tarvetta, kun taas tuetut lainat ovat päinvastoin. Sekä tuettujen että korkoamattomien lainojen osalta koulusi päättää saamasi summan. Korkotuetuilla lainoilla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että joudut maksamaan korkoa vielä koulussa. Korkotukeamattomien lainojen korko kertyy kouluaikana. Sinulla on mahdollisuus maksaa korkotukeamattomien lainojen korkoa koulun aikana.

Direct PLUS -lainojen vaatimukset perustuvat muutamaan seikkaan. Koulu, johon osallistut, on määritellyt enimmäiskelpoisuutesi Staffordin suoran tuetun ja ilman tukea saaviin lainoihin. Sinun on täytettävä hakemus ja allekirjoitettava yleinen velkakirja. Tämä MPN on oikeudellinen asiakirja, jolla vahvistetaan sitoumuksesi maksaa lainat takaisin. Tällä hetkellä PLUS-lainojen korko on noin 7,9 %. Lisäksi lainasummasta peritään 4 %:n maksu. Samat ehdot koskevat myös Direct PLUS -lainaa vanhemmille, jotka ovat lainoja, joita vanhempasi voivat hakea sinulle koulutusta varten.

Suora konsolidointilaina on opiskelijalainaajalle mahdollisuus yhdistää kaikki liittovaltion lainat yhdeksi lainaksi. Tämä mahdollisuus tarjoaa opiskelijalainaajalle tavan suorittaa yksi maksu kuukaudessa usean eri lainanantajan kuukausimaksun sijaan. Tarjolla on myös erityinen suora konsolidointilaina, joka tarjoaa erilaisia takaisinmaksuehtoja ja etuja, joita perinteinen suora konsolidointilaina ei tarjoa. Prosessi on myös erilainen ja tarkkoja tietoja löytyy verkosta.

Federal Perkins -laina myönnetään opiskelijoille, joilla on äärimmäisiä taloudellisia tarpeita. Kyseessä on matalakorkoinen noin 5 % laina. Oma koulusi on lainanantaja ja laina myönnetään valtion varoilla. Se myönnetään kahdessa erässä vuodelle. Raja on 5 500 dollaria jokaiselta perustutkinto-opiskeluvuodelta. Enimmäismäärä, jonka voit lainata perustutkinto-opiskelijana, on 27 500 dollaria. Ei ole muita kuluja kuin korko. Tämä on luultavasti paras opintolaina, jonka voit saada.

Kuten edellä mainittiin, saamasi lainatyyppi ja henkilökohtaiset taloudelliset tietosi määräävät lainasumman.

Muut lainat

Ulkopuolisista lainoista, kuten pankeista, on erilaiset vaatimukset. Yrität sitten saada henkilökohtaista lainaa tai opintolainaa pankista, korot vaihtelevat. Yksi eroista pankkilainan ja koululainan välillä on se, että korot ovat alhaisemmat ja takaisinmaksusuunnitelma paljon parempi. Opiskelija voi saada lainaa ilman allekirjoittajaa. Hyväksynnän saaminen ilman allekirjoittajaa riippuu kuitenkin taloudellisesta tilanteestasi. Liittovaltion lainojen lykkäys on yksi tapa, jolla se on parempi opintolainan kanssa. Vaikka koulun ulkopuolisille opiskelijoille on tarjolla yksityisiä opintolainoja ja muita pankkilainoja, on parasta hankkia ensin koululta kaikki mitä voit ja sitten käyttää ulkopuolista lähdettä.

Lykätty laina on laina, jonka olet jo saanut. Lykätty laina tarkoittaa, että sinulla on kuusi kuukautta valmistumisen jälkeen aikaa aloittaa lainan takaisinmaksu. Se perustuu siihen, että saat työpaikan. Jos et kuitenkaan ole saanut työtä kuuden kuukauden jälkeen, voit silti lykätä maksuja. Sinun on otettava yhteyttä lainanantajaasi tarvittavien lisäjärjestelyjen tekemiseksi.

Kouluta itseäsi kaikin keinoin

Koska monet ihmiset pelkäävät joutua velkaan jo nuorena, he päätyvät lykkäämään koulutusta. Ymmärrä, että opintolainan saaminen on investointi tulevaisuuteesi, joten velkaantuminen on täysin ok. Voit huolestua opintolainojen takaisinmaksusta tutkinnon ja uran jälkeen. Tee kaikin keinoin mitä tarvitset ja tee aloitetut loppuun. On jopa opintolainoja ihmisille, joilla on huono luotto. joten sinulla ei pitäisi olla tekosyytä, jos sinulla on huono luotto.

Opintolaina ei ole ainoa tapa rahoittaa koulutusta. Muita rahoitusvaihtoehtoja ovat apurahat ja koulusi tarjoamat mahdollisuudet. Myös valtion rahoittamia mahdollisuuksia voi olla saatavilla asuinvaltiostasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *