October 4, 2023
Museot New York Cityssä

New York City on kaupan, talouden, viihteen, taiteen ja gastronomian maailmanlaajuinen keskus Yhdysvalloissa. Se on jokaisen amerikkalaisen unelman ruumiillistuma ja niille, jotka ylittävät meret toivoa valoisammalta tulevaisuudesta. Konkreettinen viidakko, joka ei pysähdy kenellekään, tämä uskomaton energian ja toiminnan kuhina tekee New Yorkista niin kiehtovan. Vapaudenpatsaan ikonisista maamerkeistä Broadwaylle on loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Mutta älä unohda, että New Yorkissa on myös joitain maailman parhaista museoista. Tässä korostamme useita pakollisia museoita jokaiselle New Yorkiin matkustavalle.

American Museum of Natural History

Vaikuttava keskiaikainen kivirakennelma Natural History Museum on yksi New Yorkin suosituimmista turistinähtävyyksistä. Museon julkisivun silmiinpistävin piirre on luultavasti Central Park Westin sisäänkäynnin kohoavat pylväät. Neljän kerroksen galleriatilaa on hajallaan useiden korttelien poikki, joten siellä on paljon nähtävää. 45 museosalin ja Rose Centerin planetaarion lisäksi löydät aina jotain uutta nähtävää, sillä museo pyörii jatkuvasti ja isännöi uusia näyttelyitä. American Museum of Natural History -museossa on miljoonia esineitä, jotka kattavat kaiken luomisen alusta nykypäivään ja kattavat lukuisia humanistisia tieteenaloja, kuten biologiaa, geologiaa, tähtitiedettä ja antropologiaa useiden muiden joukossa. American Museum of Natural History on jokaisen pennin arvoinen, sillä voit viettää tuntikausia tässä valtavassa museossa. Joten valmistaudu tekemään paljon kävelyä ja portaiden kiipeilyä!

Metropolitan Museum of Art

Hämmästyttävät 2 miljoonaa taideteosta, jotka kattavat 19 erillistä kuraattoriosastoa Metropolitan Museum of Artissa, joka tunnetaan paikallisten nimellä The Met. Tämä museo on pakollinen vierailu riippumatta siitä, oletko taiteen harrastaja vai et. Punatiilinen ja kivinen mausoleumi seisoo Central Parkin itäreunassa Manhattanin museomailin varrella yhtenä maailman suurimmista gallerioista. Metin laaja mestariteoskokoelma vaihtelee amerikkalaisesta ja modernista taiteesta eurooppalaiseen ja jopa bysanttilaiseen ja islamilaiseen taiteeseen. Metissä on myös laaja kokoelma musiikki-instrumentteja, pukuja ja asusteita sekä panssareita ja aseita. Jos et ole saanut tarpeekseni Metissä, vieraile sen pienessä sisarmuseossa, Cloister Museumissa, jossa on esillä keskiaikaisia taideteoksia.

Modernin taiteen museo

Vaikka se ei huoku kahden entisen museon ylivoimaista loistoa, Modernin taiteen museo (MoMA) on varmasti melko siisti museo tyylikkäällä minimalistisella julkisivullaan. Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista modernin taiteen museoista, MoMA esittelee muun muassa arkkitehtuuri- ja muotoiluteoksia, piirustuksia, veistoksia, maalauksia, valokuvia ja elokuvaa. Vierailijat löytävät tuttuja kuuluisia taideteoksia, kuten Vincent Van Goghin Tähtiyö ja Andy Warholin Campbellin keittopurkit. Lisäksi aivan museon yläpuolella on MoMA:n museojohtajan 6 miljoonan dollarin asunto.

Ellis Island Immigration Museum

New Yorkin satamassa sijaitseva Ellis Island Immigration Museum oli aikoinaan maan ensimmäinen liittovaltion maahanmuuttoasema. Nykyään vierailijat pääsevät ilmaiseksi Ellis Island Immigration Museumiin saadakseen tietoa yli 12 miljoonan maahanmuuttajan kokemuksista, jotka purjehtivat Atlantin valtameren yli paremman elämän toivossa Yhdysvalloissa. Museo vangitsee Amerikan historiaa toisin kuin mikään muu, ja sen kolmessa kerroksessa on vakuuttavia esityksiä muinaisista esineistä, kuten maahanmuuttajien matkatavarat, tilit ja historialliset valokuvat. Vieraile Ellis Islandin museossa ja saat käsityksen monien maahanmuuttajien uhrauksista ja paremman ymmärryksen Amerikan historiasta.

Guggenheim-museo

Kierrerakenteestaan ja ainutlaatuisesta pohjaratkaisustaan tunnettu Solomon R Guggenheim -museo on yksinkertaisesti yksi tunnetuimmista museoista ympäri maata. Guggenheimissa on pysyviä kokoelmia ja vaihtuvia näyttelyitä, ja siellä on impressionistisia ja postimpressionistisia teoksia sekä varhaista modernia ja nykytaidetta. Guggenheim on vierailijaystävällinen museo, jonka pohjaratkaisu on muotoiltu loivasti spiraalimaisesti. Maalaukset ovat esillä seinien varrella katseluhuoneiden välissä eri vaiheissa matkan varrella. New Yorkin Guggenheim-museo on vierailun arvoinen, ainakin valokuvausmahdollisuuden vuoksi tästä kulttuurisesta ikonista.