December 6, 2023

Monet talousasiantuntijat toteavat, että palkkapäivälainat ja käteisennakkolainat voivat piruettettaa lainanottajat vaaralliseen suhdannevelkojen verkkoon, mikä saa heidät lainaamaan yhä uudelleen maksaakseen takaisin lainaamansa rahat. Vastuullisen luotonannon keskuksen raportin mukaan kuluttajilta puristetaan peräti 42 miljardia dollaria palkkapäivälainojen maksujen muodossa. Maksaakseen takaisin 300 euron lainan keskimääräinen palkkapäivälainan saaja päätyy maksamaan takaisin 750 euroa. Palkkapäivälainojen ja käteisennakkojen keskimääräinen vuosikorko on 400 prosenttia. Raportti kertoo, että vaikka lainanottajat houkutellaan helposti hakemaan palkkapäivälainoja, ongelmia syntyy, kun he joutuvat maksamaan summan takaisin korkeilla maksuilla kahden viikon sisällä. Kun he eivät pysty yskimään rahaa, he päätyvät ottamaan lisää lainoja, mikä lisää heidän suruaan.

Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että 90 prosenttia palkkapäivälainoista on lainanottajien saatavilla, jotka hakevat niitä lähes viisi kertaa vuodessa. Tästä 62 prosenttia menee lainaajille, jotka suorittavat 12 tai enemmän liiketoimia vuosittain. Tarkoittaako tämä, että palkkapäivälaina on paha? Vastaus on ei, on hyvä, jos pystyt maksamaan sen takaisin ajoissa. Mutta useimmille ihmisille tämä tuntuu vaikealta tehtävältä, luultavasti huonon budjetin tai jopa rahan puutteen vuoksi. Näissä tapauksissa on parempi valita vaihtoehtoja palkkapäivälainoille tai käteisennakoille.

Tässä on joitain vaihtoehtoja, joita voit harjoitella: –

  1. Lainat luottokorteilla – Kuluttajaasianajajien mukaan lainanottajien on parempi ottaa lainaa luottokortilla kuin palkkapäivälaina. Talousasiantuntija Matthew Johnson sanoo: Jopa kalleimmilla luottokorteilla on alhaisemmat korot kuin palkkapäivälainoilla. Toiseksi voit jopa maksaa sen takaisin vähimmäiserän muodossa tai jopa maksaa koko asian kuukaudessa sen sijaan, että maksaisit rahat takaisin kahdessa viikossa, kuten palkkapäivälainoissa on normaalia. “
  2. Credit Union Loan – Voit löytää luottoyhdistykset naapurustostasi tai työpaikaltasi. Kun olet liittynyt siihen, voit keskustella ammattiliiton johtajan kanssa auttaaksesi sinua selviytymään talouskriisistäsi. He voivat auttaa sinua lyhytaikaisten rahoituslainojen kanssa. Ne voivat myös tarjota halpakorkoisia lainoja, jotka ovat edullisia kuin perinteiset pankit ja paljon halvempia kuin palkkapäivälainat.
  3. Maksusuunnitelmat luotonantajan kanssa – Voit myös olla yhteydessä suoraan velalliseen. Jos pystyt maksamaan osittaisen maksun ja kertomaan heille, että pystyt maksamaan ne tiettynä päivänä, he voivat laatia maksusuunnitelman tätä varten.
  4. Pyydä ystäviäsi ja sukulaisiasi – voit pyytää perhettäsi tai ystäviäsi auttamaan sinua rahoitussuunnitelmassasi. Muista vain maksaa ne nopeasti ja käsitellä taloudellista velvoitetta virallisena. Etuna on, että useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse maksaa rahoja takaisin korkoineen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *