October 4, 2023

Käyttötili on ensisijaisesti tarkoitettu liikemiehille, yrityksille, yrityksille ja julkisille yrityksille jne., joilla on useita päivittäisiä pankkitapahtumia. Käyttötilejä ei ole tarkoitettu koron ansaitsemiseen eikä säästämiseen, vaan vain liiketoiminnan helpottamiseksi, joten ne ovat korottomia tilejä.

Pankit eivät maksa käyttötilille korkoa. Toisaalta pankit veloittavat palvelumaksuja tällaisilta tileiltä. Nämä talletukset ovat likvideimpiä talletuksia, eikä tapahtumamäärälle tai tapahtumien määrälle ole rajoituksia päivässä.

Tämän tyyppisillä tileillä on shekkikirjatoiminto, ja tilinomistaja voi tallettaa kaiken tyyppisiä shekkejä ja vedoksia omiin nimiinsä tai kolmansien osapuolten hyväksymillä. Pankit vaativat yleensä korkeampaa vähimmäissaldoa vaihtotilillä.

BOF-direktiivin mukaan pankit eivät saa maksaa korkoa käyttötileillä oleville saldoille. Vainajan laillisille perillisille maksetaan kuitenkin Säästöpankkitalletuksiin sovellettavien korkojen mukaista korkoa tilinhaltijan kuolinpäivästä selvityspäivään.

Suomalaiset liikemiehet tekevät suuren määrän liiketoimia pankkien kautta liiketoimintansa aikana. He voivat tallettaa tai nostaa rahaa useita kertoja päivässä tai kuukaudessa. Heidän on avattava käyttötili.

Liikemiehet pitävät käyttötilit erittäin kätevänä vastaanottaa maksuja asiakkailta. Käyttötilille ei makseta korkoa. Viime aikoina jotkut pankit tarjoavat kuitenkin korkoa käyttötileille houkutellakseen asiakkaita avaamaan käyttötilejä.

Miksi ottaa käyttötilejä

Edut liikemiehille
Voit nostaa rahaa ilman rajoituksia, jos olet liikemies. Liiketapahtumasi toteutetaan nopeasti.

Tilinylitysetu
Jos yritykselläsi on rahapula, käytä tilinylitystä. Voit ylittää tililtäsi tämän tarpeen täyttämiseksi.

Todistaa luottokelpoisuuden
Lainanantajat lainaavat mielellään rahaa, jos sinulla on käyttötili. Tämä toimii takuuna siitä, että sinulla on rahaa yrityksen hoitamiseen.

Lisäominaisuudet
Voit käyttää nollasaldon käyttötiliä, jossa sinun ei tarvitse ylläpitää vähimmäissaldoa. Käytät rahasi optimaalisesti.

Kelpoisuus käyttötilille

Jos olet Suomen Pankki, voit avata käyttötilin. Yleensä avaavat liikemiehet, jotka eivät saa korkoa näille tileille.
Sinun on ylläpidettävä korkeampaa vähimmäissaldoa kuin säästöpankkitili. Sinun on maksettava sakko, jos et säilytä vähimmäissaldoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *