October 4, 2023

Credit score rating financial gauge. EPS 10 file. Transparency effects used on highlight elements.

Luottoraporttisi on tietoja sinusta, joita johtavat virastot käyttävät päättäessään, myönnetäänkö sinulle lisää luottoa vai ei. Luottotietosi sisältää henkilötiedot, työllisyystiedot ja luottotiedot. On kolme luottotietotoimistoa, jotka keräävät säännöllisesti tietoja ja päivittävät raporttejaan. Keräyksen ja raportoinnin eroista johtuen kolmella luottotietotoimistolla voi olla hieman erilaiset tiedot sinusta. Luottotietojen säännöllinen seuranta on tärkeää hyvän luottokelpoisuuden ylläpitämiseksi.

Luottoraportin sisällä: Luottotietosi sisältää tietoja sinusta ihmisenä, sinusta työntekijänä ja sinusta lainanottajana. Luottotietosi henkilötiedot on kerätty aikaisemmista luottohakemuksistasi. Nämä luottotiedot sisältävät koko nimesi, posti- ja asuinosoitteesi, sosiaaliturvatunnuksesi ja syntymäaikasi. Luottotiedot sisältävät myös tiedot työhistoriastasi, ansaintatilanteesta ja nykyisestä työnantajasta.

Ehkä tätä perustietoa tärkeämpää on luottotiedot, jotka kuvaavat sinua lainanottajana. Kaikki julkiset taloudelliset ongelmat, mukaan lukien konkurssihakemukset, kodin takavarikointi, autojen haltuunotot ja sinua vastaan annetut taloudellisia tuomioita koskevat tuomiot, ovat kaikki mahdollisia sisällyttää luottotietoraporttiin. Luottoraportista näkyy myös luottohakemus- ja tiedusteluhistoriasi. Useimmat lainanantajat pitävät usein toistuvia hakemuksia negatiivisina.

Luottotietotoimistot: On kolme suurta luottotietotoimistoa: Experian, Equifax ja TransUnion. Kun lainanantaja saa sinulta lainahakemuksen, lainanantaja saa luottotietosi yhdeltä näistä kolmesta virastosta. Näillä kolmella virastolla on yleensä samat tiedot sinusta; Tiedonkeruun ja raportoinnin erot voivat kuitenkin johtaa pieniin eroihin kunkin luottoraportin tiedoissa.

Tarkkaile luottoraporttiasi: Luottoraporttisi on tärkein tekijä, jota käytetään määritettäessä, oletko oikeutettu luottokorttiin tai lainaan. Tästä syystä on tärkeää seurata säännöllisesti luottoraporttiasi ja tarkistaa virheet, mukaan lukien viivästykset ongelmien selvittämisessä. Jos olet esimerkiksi maksanut lainan, joka näkyy luottoraportissa erääntyneenä, sinun tulee ottaa yhteyttä luottotietotoimistoon ja korjata raportti paremmin luottotietosi mukaan. Jokaisella on oikeus saada jokaiselta kolmelta virastolta yksi ilmainen luottotiedot joka vuosi, joka on pyynnöstä saatavilla luottotietotoimistolle. Aina kun sinulta evätään lainahakemus, sinulla on myös oikeus saada ilmainen luottotietoraportti. Luottoraportin tarkistaminen voi parantaa uskottavuuttasi lainanottajana ja lisätä todennäköisyyttä saada lainaa tarvittaessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *