October 4, 2023

Nykyään yhä useammat ihmiset etsivät Internetiä tehdäkseen ostoksia. Kun verkkokaupat avautuvat kaikkialle Internetiin, halu käyttää rahaa World Wide Webissä ei ole koskaan ollut vahvempi. Ikävä asia on, että huijareiden halu ottaa rahasi ei ole koskaan ollut vahvempi. Joten kuinka suojautua näiltä varkailta? Jos noudatat näitä yksinkertaisia ohjeita, lupaan, että nautit Internetissä ostamisesta enemmän näiden varotoimien jälkeen.

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee ottaa huomioon verkko-ostoksia tehdessäsi, on, onko verkkosivusto, jolla ostat, turvallinen? Nykyään useimmilla vähittäismyyntisivustoilla on suojatut sivut, joille syötät henkilökohtaiset tietosi, mutta se ei tarkoita, että kaikki sivustot ovat turvallisia. Ensimmäinen askel tietojesi turvallisuuden varmistamisessa on tarkistaa osoitepalkki ja etsiä “HTTPS”, mikä tarkoittaa, että olet suojatulla sivulla. Jos osoite alkaa “HTTP”, sivu ei ole turvallinen, eikä tietojasi tule antaa. Toinen vaihe verkkosivuston turvallisuuden määrittämisessä on etsiä suljetun lukon tai rikkoutumattoman avaimen kuva. Nämä kuvat löytyvät selainikkunan oikeasta alakulmasta. Kun lukko on auki tai avain rikki, sivu ei ole turvallinen. Viimeinen asia, jota kannattaa etsiä, on mainita suojattuja varmenteita tai “SSL”. Nämä logot näkyvät yleensä lähellä näytön alareunaa. Jos et vieläkään ole varma sivuston turvallisuudesta, voit aina kysyä heiltä sähköpostitse (muista tallentaa vastaus varmuuden vuoksi).

Luottokorttipetokset ovat edelleen suhteellisen yleisiä. Kaikesta turvallisuudesta huolimatta, joka joillakin suurilla verkkosivustoilla on, nämä huijarit voivat silti huijata joitain ihmisiä. Joten mitä teet, jos epäilet, että sinua on huijattu? Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, on selvittää, ovatko luottokorttisi veloitukset todella luvattomia. Tästä syystä sinun tulee tallentaa kaikki kuitisi. Joskus kun yritys tekee veloituksen kortiltasi, se saattaa näkyä tiliotteessasi veloituksena nimeltä, jota et tunnista, joten on tärkeää tarkistaa kuitit ja vahvistussähköpostit (yritys kertoo yleensä, mitä osto veloitetaan vahvistuksen mukaisesti) varmistaaksesi, että mysteerimaksut eivät ole oikeutettuja. Kun olet varma, että olet joutunut huijatuksi joko kaupalta tai jonkun, joka on jollain tapaa varastanut luottokorttitietosi, seuraava askel on ottaa yhteyttä luottokorttiyhtiöön. Jotkut yritykset, kuten VISA ja MasterCard, eivät ole vastuussa vilpillisistä maksuista. Jos luottokorttisi myöntäjälläsi ei ole nollavastuuta, olet liittovaltion lain mukaan vastuussa vain 50 dollariin asti.

Internetissä ostaminen on suositumpaa kuin koskaan, ja Internet-ostajien tulvan mukana tulee huijariaalto. Suojaa itsesi näiltä roistoilta. Seuraa sinulle laatimiani tietoja ja muista tallentaa kuittisi, etsiä suojattuja sivuja ja jos se ei riitä, osta vain vakiintuneilta verkkosivustoilta, joista sinulla on hyviä kokemuksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *