October 4, 2023

Loma kortti Varkaus

Lomakauden lähestyessä nopeasti on tärkeää, että ymmärrät identiteettivarkauksien vaarat. Vaikka monet varkaat käyttävät henkilöllisyyksien varastamiseen käytetyt menetelmät eivät ole hallinnassamme, voit suojata itseäsi identiteettivarkaiden aiheuttamilta uhilta monilla toimenpiteillä.

Suojaa luottokorttisi numero uteliailta silmiltä

Kun teet ostoksia luotto- tai maksukortilla, varmista, että kuitissa näkyy vain korttisi numeron 4 viimeistä numeroa. Ensimmäiset 12 numeroa tulisi olla tuntemattomia, ja ne korvataan yleensä X:illä. Jos ne eivät ole, voit lain mukaan merkitä kynällä 12 ensimmäistä numeroa kauppiaan kopiosta.

On erityisen tärkeää tarkistaa luottokorttikuitti ravintoloissa. Älä jätä ravintolan kopiota pöydälle aterian jälkeen, jos kaikki 16 numeroa näkyvät. On parasta yliviivata ensimmäiset 12 numeroa ja luovuttaa kuitti henkilökohtaisesti odotushenkilökunnalle. Muussa tapauksessa vaarana on, että henkilöllisyysvaras kävelee pois nimesi, tilinumerosi ja mahdollisesti korttisi vanhentumispäivämäärän kanssa.

Käytä sosiaaliturvatunnustasi vain silloin, kun se on ehdottoman välttämätöntä.

Vaikka sosiaaliturvatunnuksen käyttö on välttämätöntä luottoa haettaessa tai pankkitiliä avattaessa, sen käyttäminen ei aina ole välttämätöntä muissa olosuhteissa. Vaikka se ei ole kovin yleistä nykyään, jotkin kaupat ja organisaatiot saattavat haluta käyttää SSN-numeroasi järjestelmänsä tunnusnumerona. Vaikka laki estää tätä käytäntöä, törmäät siihen silti ajoittain. Näissä tilanteissa on parasta käyttää harkintaa. Jos jostain syystä tunnet olosi epämukavaksi, on yleensä tarjolla vaihtoehto, jos kysyt.

Roskasi on aarre identiteettivarkaalle

Tärkein investointi, jonka voit tehdä henkilöllisyytesi suojaamiseen, on hyvä paperisilppuri. Identiteettivarkaat eivät ajattele kahdesti käydäkseen roskakorin läpi löytääkseen arkaluontoisia henkilökohtaisia tietoja, jotka auttavat heitä saamaan luottoa sinun nimissäsi. Silppua kaikki ja kaikki, missä on henkilökohtaisia tietoja, kuten luottokorttien numerot, sosiaaliturvatunnukset, syntymäajat, puhelinnumerot jne. Tee se kotona. Tee se töissä.

Lomakausi on meille aikaa nauttia ostoksista ystävillemme ja perheellemme. Jokaisella luottokorttimme pyyhkäisyllä on kuitenkin välttämätöntä, että suojelemme rahoitusfutuurimme identiteettivarkaiden aiheuttamilta vaarallisilta uhilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *