December 7, 2023
Lasten kotitekoisia

Kokeile näitä ainutlaatuisia lasten kotitekoisia juhlahattuja seuraaviin lastenjuhliisi. Hienoista konepelteistä sombreroihin, velhokartiohattuista prinsessakruunuihin. Opi tekemään ne kaikki yksinkertaisella käsityöllä ja kotitekoisilla materiaaleilla.

Hieno pehmopaperikontti

Pyydä lapsia istumaan “sovittamaan” konepellilleen. Muotoile hatun kruunu asettamalla lapsen päähän kolme 25–30 tuuman käärepaperia ja/tai värikästä pehmopaperia. Myös sanomalehti toimii hyvin. Varmista, että pohjapaperin oikea puoli on alaspäin, jotta myös hatun alapuolella on väri/kuvio. Jos haluat korkeamman hatun, aseta kääritty sanomalehtipallo lapsen päähän ennen muotoilua. Järjestä paperit eri kulmiin niin, että paperin kärjet ovat eri suuntiin tuulettuvia. Kiedo maalarinteippiä lapsen pään ympärille pari kertaa suunnilleen korvien tasolla. Leikkaa tai rullaa seuraavaksi sanomalehti hatun reunan muodostamiseksi. Jos haluat saada derbyhatun, rullaa noin tuuman päähän nauhasta ja lisää höyhen. Jos haluat tehdä levykkeen konepellin, liimaa nauhanauha maalarinnauhan päälle ja lisää silkkikukkia. Lisää sombreroa varten paperi- tai kangashapsu reunan reunaan.

Kannusta lapsia koristelemaan hattujaan edelleen maalilla, tussilla, nauhalla, kreppipaperilla, silkkikukilla, kankaalla, lahjarusetteilla, pomponeilla, napeilla, paljeteilla jne.

Kartion muotoiset velho- tai prinsessahatut

Rullaa painava paperipala kartiomaiseksi. Kiinnitä teippi tai niitti. Leikkaa alareuna tarvittaessa, jotta se saa kauniin pyöreän muodon. Koristele hattu maalilla, glitterillä ja muilla koristeilla. Käytä lahjapaperia tai scrapbooking-papereita tiettyihin teemoihin.

Prinsessahattua varten vedä pala tylliä hatun yläosan läpi tai kuumaliimaa maribou(boa)-reunaa pohjaan. Käytä velhohattua yhtenäistä väriä ja koristele foliolla kuun, tähden ja planeetan muodoilla. Pimeässä hohtavat tähdet toimisivat myös hyvin. Pistele hatun molemmille sivuille reikä alareunaa pitkin. Pujota solmittu pala nauhaa tai kevyttä kuminauhaa jokaisen reiän läpi pitääksesi kiinni lapsen päästä.

Pikku prinsessan pääseppele

Leikkaa pala sellofaanilangasta lapsesi päähän sopivaksi. Ota useita kiharrinnauhan kappaleita, kierrä ne päähän ja sido ne päänauhan takaosaan. Käytä kirkkaita täydentäviä värejä, jotka näyttävät todella kauniilta pikkutyttösi selässä.

Sanomalehti Sailor Hat

Ota yksi iso sanomalehtiarkki puoliksi taitettuna. Voit myös käyttää kauniin kuviollisen hatun käärepaperia tai omatoimiseen koristeluun tavallista paperia. 16 x 19 pala on sopivan kokoinen lapsen päähän. Aseta suorakulmio pöydälle ja taita molemmat puolet tasaisesti 45 asteen kulmaan, jotta se kohtaa keskilaskoksen. Tämä tekee terävän topin. Taita alareunat ylös, kukin omalle puolelleen niin, että kaksi kolmiota ovat limittäin. Teippi kiinnitettäväksi tarvittaessa. Avaa ja kokeile kotitekoista hattuasi.

Visiiri hattu

Visiirit ovat suosittu juhlahattu. Edullisia vaahtovisiiriä puhelinjohtotyyppisellä nauhalla voi ostaa askartelukaupoista. Niitä on monissa kirkkaissa väreissä ja ne voidaan koristella glittermaaleilla ja valmiiksi leikatuilla vaahtomuoviosilla, kuten kukilla ja hyönteisillä. Tee oma visiirisi leikkaamalla paperilautasen keskiosa, jotta saat lapsen päähän sopivan nauhan. Leikkaa sitten pyöreä levyn keskiosa puoliympyrään ja nido se nauhaan.