December 7, 2023

Tässä on joitain syitä huonoon luottopisteeseen.

  1. Maksuviivästykset: Johdonmukaisuus sähkölaskujen tai luottokorttilaskujen maksamatta jättämisestä voi heikentää luottopisteitäsi. Se, että et pysty maksamaan laskujasi ajoissa, edustaa vastuuttomuuttasi talouden suhteen. Lisäksi kun lainanantaja tarkastelee luottohistoriaasi tulevaisuudessa, hän huomaa tavanomaiset maksuviivästymisesi, mikä laskee luottopisteitäsi.
  2. Laiminlyönti: Laskujen maksaminen eräpäivän jälkeen on yksi asia, mutta laiminlyönti lainasta on täysin erilaista ja paljon pahempaa. Laina epäonnistuu, kun et pysty maksamaan pitkään aikaan. Kun luottotietosi on merkitty oletukseksi, luottopisteet menevät väistämättä väärään suuntaan.
  3. Veloitukset: Laskutus on paljon kuin oletusarvo. Luottotileilläsi on veloitus, joka viittaa lainanottajan kyvyttömyyteen palauttaa summaa. Veloitus voi vahingoittaa pisteitäsi merkittävästi.
  4. Perintä: Joskus lainanantaja ei pysty perimään lainaa, tällaisessa tapauksessa hän palkkaa kolmannen osapuolen perintätoimiston. Tämän viraston tehtäväksi on annettu yksinomainen vastuu summan palauttamisesta. Näissä olosuhteissa luottotilisi on merkitty perintään.
  5. Konkurssi: Jos taloudellinen tilanteesi on niin huono, että et pysty maksamaan lainaa ja joudut hakeutumaan konkurssiin, luottopisteesi laskee varmasti. Tämä on luottopisteiden huonoin skenaario. Lainanantaja voi havaita konkurssin luottohistoriastasi seuraavan kymmenen vuoden ajan, kun se poistetaan.
  6. Sulkeminen: Jos kotisi on suljettu, lainanantaja pitää tätä suurena riskitekijänä. Lukumääräiset maksuviivästykset, jotka johtivat ulosmittaukseen, heikentävät epäilemättä luottopisteitäsi. Valitettavasti sulkeminen pysyy osana luottohistoriaasi jonkin aikaa.
  7. Tuomiot: Kaiken kaikkiaan tuomioihin suhtaudutaan aina negatiivisesti. Tämä johtuu siitä, että tuomioistuin pakottaa sinut maksamaan. Lisäksi näiden maksujen suorittamatta jättäminen heikentää luottopisteitäsi. Riittää, kun sanotaan, että maksamattomat tuomiot vain pilaavat jo vaurioituneen luottohistorian.

Harkinnan arvoisia tekijöitä

Positiivisen luotonkäytön ylläpitäminen on hyödyllistä, koska se osoittaa, kuinka vastuullinen olet taloudessa. Monipuolinen joukko hyvin hoidettuja luottotilejä lupaa sinulle hyvää. Sinun ei kuitenkaan pidä maksimoida kaikkia luottokorttejasi tai tehdä suuria ostoksia toisensa jälkeen. Se voi laskea luottopisteitäsi. Tarkista luottohistoriasi vähintään kerran vuodessa. Tallennetuissa tapahtumissa voi olla mahdollisia eroja. Ristiriita on helposti ratkaistavissa tekemällä reklamaatio kuluttajansuojavirastolle. Aseta aina avoimien luottotilien maksaminen etusijalle. Tämän pitäisi voittaa kaikki muut maksut. Luoton maksun viivyttämistä ei suositella käytettäväksi toisen velan selvittämiseen. Luottomaksun väliin jääminen 30 päiväksi voi olla valtava isku luottopisteeseesi.

Johtopäätös

Lopuksi totean, että sinun tulee olla varovainen kulutuksessasi luottopisteesi parantamiseksi tai ylläpitämiseksi. Lisäksi, kun luottopisteet paranevat, sinun tehtäväsi on pitää se sellaisena. Jatka kuluttamista ja luottotilien hallintaa viisaasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *