June 1, 2023

Kuinka parantaa luottopisteitäsi

Luottopisteet osoittavat luottomaksut, jotka olet velkaa tietyn ajan kuluessa, ja se keskittyy enimmäkseen ajankohtaisiin luottohistoriatietoihin. Vaikka hyvä luottoluokitus on tärkeää, monet ihmiset eivät voi saavuttaa tätä tavoitetta. Pääset helposti käsiksi luottotietoihisi määrittääksesi luottopisteesi arvon. Jos luottoprofiilisi sisältää negatiivisia tietoja, kuten maksuviivästyksiä, liiallisia tiedusteluja tai julkisia tietoja, saatat joutua odottamaan pidempään. Tämä johtuu siitä, että luottopisteiden korjaaminen kestää kauemmin ja huonoihin luottotuloksiin ei ole “taikahoitoa”. On kuitenkin olemassa useita hyödyllisiä tekniikoita, joita voit hyödyntää tarpeisiisi. Harkitse seuraavia suosituksia luottopisteesi parantamiseksi:

Maksa laskut ajallaan

Laskujen maksaminen ajoissa on yksi parhaista tavoista parantaa luottopisteitäsi. Vaikka sinulla olisi pieni määrä velkaa, on tärkeää, että suoritat maksut ajoissa. Lisäksi sinun pitäisi myös:

  • Vähennä maksamattomia velkoja
  • Vältä maksuaikojen pitkittymistä liikaa
  • Vältä tekemästä neulaluottohakemuksia

Kaikki tekemäsi luottohakemukset voivat näkyä tiedusteluina luottoprofiilissasi. Tämä saattaa osoittaa lainanantajille, että saatat hankkia uutta velkaa. Lisäksi saatat hyötyä myös siitä, että käytät käytettävissä olevaa luottoa osoittamaan kykysi hoitaa luottoa.

Tekniikat luottopisteiden parantamiseksi

  • Maksa laskusi ajoissa. Kaikki nimessäsi olevat maksamattomat laskut ja kokoelmat voivat helposti vaarantaa luottopisteesi.
  • Varmista, että pidät saldosi alhaisina ja maksat luottokortit sopivina. Kaikki suuret velat voivat helposti vaikuttaa tulokseesi.
  • Tee hakemuksia ja avaa uusia luottotilejä vain tarpeen mukaan. On yleinen harha, että uusien tilien avaaminen parantaa luottovalikoimaasi.
  • Maksa velkasi pois mieluummin kuin siirrä niitä. Tämän lisäksi vältä käyttämättömien korttien sulkemista lyhytaikaisena tekniikkana luottopisteesi parantamiseksi.
  • Pidä ylimääräisiä käteisvaroja pankkitileilläsi. Käteisvarojen pitäminen eri rahoituslaitoksissa parantaa luottotietosi.

Kuinka kauan luottopisteesi parantaminen kestää?

No, et rakenna luottopisteitäsi uudelleen. Yleisesti ottaen rakennat luottohistoriasi, jonka sitten osoittaa luottopisteesi. Aika, joka kuluu luottohistoriasi korjaamiseen negatiivisten huomautusten jälkeen, riippuu useista syistä. Useimmat luottopisteissäsi tapahtuvat negatiiviset muutokset perustuvat negatiivisten tietojen lisäämiseen luottotietoihisi. Tämä voi sisältää tietoja, kuten rikollisuutta tai perintäongelmia.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että hyvän luottopistetason ylläpitäminen on elintärkeää useista syistä, kuten pikalainojen ja rahoituksen saamisesta. Luottopisteesi korjaaminen sen jälkeen, kun olet kohdannut negatiivisia tietoja luottohistoriastasi, kuten laiminlyönneistä, voi viedä huomattavasti aikaa. Lisäksi sinun on myös varmistettava, että maksat laskut ajoissa ja että kaikki taloutesi ovat johdonmukaisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *