June 1, 2023

Parhaat opintolainojen yhdistämisohjelmat

Neljän tai useamman vuoden opiskelun jälkeen sinulla on todennäköisesti useita erilaisia lainoja. Jos olet kuten useimmat ihmiset, sinun piti hakea lainaa joka vuosi tai jopa lukukausi. Tämä voi jättää korkeakoulun päättäville ihmisille useita erilaisia lainamaksuja, usein useille eri lainanantajille. Voit säästää rahaa ja aikaa yhdistämällä lainojasi.

Jos päätät yhdistää koululainat, on olemassa useita erilaisia konsolidointiohjelmia. Ensin kannattaa katsoa millaisia lainoja olet saanut. Jos lainasit valtiolta, olet oikeutettu erilaisiin vakausohjelmiin kuin jos lainasit yksityiseltä lainanantajalta. Haluat tarkistaa vaihtoehtosi. On mahdollista, että olet saanut sekä yksityisiä että valtion lainoja. Lainojasi on edelleen mahdollista yhdistää, vaikka näin olisikin.

Yksi asia, jonka haluat varmistaa, on se, että saat todella paremman koron yhdistämällä lainasi. Jotkut valtion lainat tarjoavat todella alhaiset korot, mutta jos ne ovat vaihtuvakorkoisia eivätkä kiinteitä korkoja, saatat nähdä korot nousevan. Tämä on toinen älykäs syy lainojen yhdistämiseen, sillä sen avulla voit lukita koron, jotta tulevaisuuden koronvaihtelut eivät vaikuta siihen.

Nostan esiin neljä suosituinta rahoitusvaihtoehtoa lainojen yhdistämisessä. Ensinnäkin on tavallinen takaisinmaksusuunnitelma, joka on luultavasti yleisin konsolidointiohjelma. Tällä suunnitelmalla suoritat kiinteäkorkoisen kuukausimaksun, jonka takaisinmaksuaika on yli 10-30 vuotta. Toiseksi on mahdollisuus jatkaa pidennettyä takaisinmaksusuunnitelmaa. Tällä sopimuksella maksusi ovat pienemmät kuin tavallisella sopimuksella. Takaisinmaksu kestää kahdestatoista kolmeenkymmeneen vuoteen riippuen velan kokonaissummasta.

Kolmas vaihtoehto on porrastettu takaisinmaksusuunnitelma, jossa kuukausimaksusi kasvavat kahden vuoden välein. Tämän suunnitelman mukaan takaisinmaksuaikasi vaihtelee kahdestatoista kolmeenkymmeneen vuoteen, riippuen lainaamasi lainan kokonaismäärästä. Ja neljäs vaihtoehto on tulosidonnainen takaisinmaksusuunnitelma, jossa takaisinmaksusuunnitelmasi perustuu vuosituloihisi, perheen kokoon ja lainavelan kokonaismäärään. Tämän suunnitelman mukaan maksusi jakautuvat 25 vuodelle.

Joten paras opintolainojen yhdistämisohjelma riippuu todella siitä, mikä toimii parhaiten sinulle ja tilanteeseesi. Opintolainojen yhdistäminen voi olla yksi parhaista valmistumislahjoista, jonka voit antaa itsellesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *