December 7, 2023

Kun etsit kotivakuutusta, voit usein säästää rahaa ostoksilla. On kuitenkin tiettyjä tekijöitä, jotka kaikki vakuutusyhtiöt ottavat huomioon vakuutusmaksuasi laskeessaan. Voit tehdä muutoksia joihinkin näistä tekijöistä, mutta et kaikkiin. Kun olet tietoinen näistä tekijöistä, voit määrittää, kuinka monet niistä koskevat sinua.

Kiinteistön ikä: Yleisesti ottaen mitä vanhempi kiinteistö on, sitä enemmän sen vakuuttaminen maksaa. Tämä johtuu siitä, että vanhemmissa kodeissa on todennäköisemmin korjausta vaativia asioita kuin uudemmissa kodeissa. Näiden korjausten tekemiseen tarvittavien materiaalien kustannukset voivat myös olla korkeammat. Jos asut vanhassa talossa, mutta olet tehnyt joitain parannuksia, sinun tulee aina kertoa niistä vakuutusyhtiöllesi, koska se voi vähentää vakuutusmaksujasi.

Kiinteistön tyyppi: Asuntotyyppi, jossa asut, vaikuttaa myös vakuutukseen. Saatat huomata, että maksat vuokra-asunnosta enemmän kuin maksaisit, jos omistaisit kodin. Loma-asunto, jossa ei asuta ympäri vuoden, voi myös maksaa enemmän, sillä vakuutusyhtiön mielestä tämä on suurempi murtumisriski.

Kiinteistön sijainti: Tietyissä paikoissa saatat huomata, että maksat enemmän vakuutuksista. Jos asut lähellä rannikkoa tai jos kotisi lähellä virtaa joki, tulvariski kasvaa, mikä nostaa vakuutusmaksujasi. Jopa sellaisilla asioilla kuin se, kuinka lähellä olet lähintä paloasemaa, voi olla vaikutusta. Et voi tehdä paljon vakuutusmaksujesi alentamiseksi tässä tilanteessa, mutta se voi auttaa, jos otat vakuutusmaksut huomioon, kun aloitat budjetoinnin tällä alueella.

Naapuruus: Jos asut naapurustossa, jossa on korkea rikollisuus, tällä voi olla vaikutusta vakuutusmaksuihisi. Vakuutusyhtiöt pitävät suurempana riskinä, että kotiisi murtaudutaan tai se vaurioituu jollain muulla tavalla. Tämä voi tuntua epäreilulta varsinkin paikoissa, joissa naapuruston maine ei ole samankaltainen kuin tuntemasi todellisuus.

Luottopisteet: Yksi suurimmista vaikutuksista vakuutuksestasi maksamaan hintaan on luottopisteesi. Mitä parempi pistemääräsi, sitä vähemmän maksat vakuutuksesta, koska sinua pidetään pienempänä riskinä. Luottopisteesi määräävät useat asiat, mutta vakuutusyhtiöt etsivät yleensä todisteita siitä, että maksat laskusi ajoissa.

Vahinkohistoria: Vakuutusyhtiöt tarkastelevat myös aiemmin esittämiesi korvausvaatimusten määrää. Useimmat yritykset noudattavat logiikkaa, että jos olet väittänyt aiemmin, teet niin todennäköisesti uudelleen. Siksi he korottavat vakuutusmaksuasi kattaakseen useammin maksamisesta aiheutuvat kustannukset. Jos kiinteistösi sattuu pieniä vahinkoja, voi pitkällä tähtäimellä olla halvempaa selvittää se itse kuin vaatia vakuutusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *