October 4, 2023

Rahoittaaksesi korkeakouluvuosisi, sinun on luultavasti otettava vähintään yksi (ja mahdollisesti jopa useampi) opintolaina. Yliopisto-aikana joudut maksamaan kaikenlaista tavaraa lukukausimaksuista majoitukseen, asumiskuluihin, kirjoihin ja kaikkiin muihin niihin liittyviin kuluihin. Koulutusvuosiesi kustannukset voivat pian nousta.

Vaikka opiskelet yliopistossa tai asuisit kotona säästääksesi rahaa, sinun on luultavasti pyydettävä jonkinlaista rahoitusta opintolainayhtiöltä. Myös vanhempasi saattavat haluta lahjoittaa, ja jos he eivät voi tehdä sitä suoraan, he voivat itse ottaa opintolainaa auttaakseen sinua tietyissä maissa.

Tärkeintä muistaa, jos haet tällaista lainaa, on, että erityisesti suunnitellut opintolainat ovat yleensä aina halvempia kuin muut vakiolainat. Ei siis ole mitään järkeä tarkastella tavallisia lainoja täällä, koska ne yksinkertaisesti maksavat sinulle enemmän rahaa pitkällä aikavälillä ja sinulle ei ehkä tarjota lykkäysmaksuvaihtoehtoja.

Täällä on sinulle erilaisia vaihtoehtoja. Voit ottaa lainaa valtion tai liittovaltion rahoittajilta yrityksiltä tai kääntyä yksityisen opiskelijalainan puoleen. Molemmissa tapauksissa saat käyttöösi varoja alhaisella korolla ja edullisella lykätyllä takaisinmaksuaikataululla.

Useimmissa tapauksissa et aloita opintolainojen takaisinmaksua ennen kuin olet lopettanut korkeakoulun ja aloittanut työt. Joissakin maissa lyhennykset alkavat vasta, kun palkkasi saavuttaa tietyn tason, ja ne veloitetaan sinulta automaattisesti. Toisissa voit halutessasi suorittaa takaisinmaksun aikaisemmin tai siirtää maksun myöhempään ajankohtaan.

Tietyissä tapauksissa voit valita, kuinka paljon maksat takaisin, kun alat joutua maksamaan takaisin opintolainojasi valitsemalla tietyn takaisinmaksuaikataulun ja -ehdot. Muilla alueilla maksamasi lyhennykset perustuvat tiettyyn prosenttiosuuteen lainoistasi, ja näin lyhennyksesi lasketaan.

Joissakin maissa on mahdollista ottaa myös opintolainojen yhdistämispaketteja. Tämän kaltaisen sopimuksen avulla voit koota joukon erilaisia opintolainoja eri lähteistä ja yhdistää ne yhdeksi lainapaketiksi.

Tällainen konsolidointisopimus voi osoittautua hyödylliseksi monille valmistuneille, koska he saattavat huomata, että muutaman erilaisen lainan pisteytyksen voi tuoda mukanaan erilaisia korkoja. Tällöin sinulle jää vain yksi laina takaisin maksettavana ja sinulta veloitettavat korot olisivat yleensä alhaisemmat, kun lasket muiden lainojen korkojen keskiarvon.

Ennen opiskelun aloittamista on viisasta istua alas, ehkä vanhempiesi kanssa, ja laatia budjetti. Muista tarkistaa, voitko saada ylimääräistä taloudellista apua täältä. Useimmat korkeakoulut tarjoavat edelleen erilaisia apurahoja tai stipendejä, ja jotkin valtion vetämät järjestelmät voivat myös auttaa vaikeusapurahojen myöntämisessä tietyillä alueilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *