December 6, 2023

Kun löydät unelmiesi talon, sinun on alettava miettiä asuntolainaa. Vaikka voit saada apua oikean lainan löytämiseen käymällä asuntolainameklarin luona, he tarjoavat sinulle silti erilaisia vaihtoehtoja, joista valita. Yksi vaihtoehto, jonka saatat törmätä tämän kokemuksen aikana, on vain korkoiset asuntolainat. Nämä lainat ovat yleensä vaihtoehto toiselle samanlaiselle ja perinteiselle lainalle. Sinulle voidaan esimerkiksi tarjota tietty laina pankista, ja he antavat mahdollisuuden tehdä siitä myös korkolainan. Sitten sinun on päätettävä asuntolainavälittäjäsi avulla, sopivatko vain korkoiset asuntolainat sinulle.

Käytännössä vain korkoisten asuntolainojen kohdalla maksat lainasi korkoa vain tietyn määrän vuosia. Tämä on yleensä joko viisi tai kymmenen vuotta. Tältä ajalta maksat lainasi alussa vain korkoa. Tämä voi pienentää kuukausimaksujasi merkittävästi. Haittapuolena on, että tänä aikana, ellet maksa enemmän kuin vähimmäiskuukausimaksu, et vähennä asuntolainasi määrää. Tämä aiheuttaa sen, että sinulla ei ole omaa pääomaa kotonasi, mitä sinulla olisi perinteisellä asuntolainalla.

Pelkästään korkolainoilla on hyvät ja huonot puolensa. Niitä tulee käyttää vain, jos saat niistä merkittävää hyötyä. Jos esimerkiksi etsit asuntoa, joka on kalliimpi kuin sinulla olisi varaa, voit usein saada kalliimman asunnon vain korkolainoilla. Tämä reitti kannattaa valita vain, jos aiot asua talossa laina-ajan, joko viisitoista tai kolmekymmentä vuotta. Jos haluat myydä talon vain muutaman vuoden kuluttua, huomaat, että et ole ansainnut kaupasta yhtään rahaa, koska maksoit vain korkoa etkä alentanut lainaa.

Toinen tapa, jolla vain korkoiset asuntolainat ovat hyviä, on se, että kuukausierä on normaalia pienempi, kun olet vain korkojaksolla. Jos sinulla on pienet tulot, mutta odotat asioiden paranevan, tämä voi olla hyvä vaihtoehto. Ennen kuin päätät valita jonkin näistä lainoista, sinun tulee tehdä mahdollisimman paljon tutkimusta. Hyvällä, lisensoidulla asuntolainavälittäjällä on sinulle paljon tietoa. Heillä on hyviä neuvoja ja he voivat arvioida, olisiko tämä hyvä idea sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *