October 4, 2023

Korko: Vakuudettomina lainoina veloitettava korko on yleensä korkea, 14 prosentista 24 prosenttiin tai jopa korkeampi.

Lainan sanktioon ja maksamiseen käytetty aika: Se on aikaa vievä prosessi. Se kestää yleensä noin yhdestä päivästä muutamaan viikkoon asiakirjojen saatavuudesta riippuen.

Kelpoisuus: Henkilökohtaisen lainan kelpoisuus päätetään hakijan maksukyvyn perusteella. Palkkatodistus tai ansiotodistus työsuhteen tyypistä riippuen.

Lainan määrä: Lainanantaja päättää lainan määrästä lainanottajan palkan ja tulojen eli sen takaisinmaksukyvyn perusteella.

Vakuus: Lainaajan ei tarvitse antaa vakuuksia henkilökohtaisen lainan saamiseksi.

Luottohistoria: Luottohistoria tai CIBIL-pisteet ovat pakollisia yksityishenkilölle voidakseen käyttää henkilökohtaista lainaa.

Todiste tai ITR: Todiste/ITR on esitettävä henkilökohtaisen lainan hakemiseksi.

Asiakirjat: Osoitetodistuksen ja henkilöllisyystodistuksen ohella lainanottajan on esitettävä palkkatosite, jos kyseessä on palkka, ja tuloveroilmoitus, jos kyseessä on yrittäjä tai ammattilainen, sekä pankin ilmastointiilmoitus. Tämän lisäksi hyvä luottohistoria tai CIBIL-pistemäärä on pakollinen kriteeri henkilökohtaisen lainan saamiseksi.

Laina-aika: Henkilökohtaiset lainat ovat yleensä lyhyt- ja keskipitkän aikavälin lainoja. Voit valita keston tarpeidesi mukaan. Yleensä laina-aika vaihtelee 1 vuodesta 7 vuoteen.

Käsittelymaksut: Henkilökohtaiseen lainaan liittyy korkeita käsittelykuluja tai -kuluja verrattuna kultalainaan. Yleensä se on 1–3 prosenttia.

Takaisinmaksuvaihtoehdot: Henkilökohtainen laina ei tarjoa joustavia takaisinmaksuvaihtoehtoja. Sinun on maksettava lainasi takaisin samansuuruisena summana tai EMI:llä, kun se on valittu laina-ajan mukaan.

Ennakkomaksu- tai ulosottomaksut: Sinun on maksettava korkeammat ennakkomaksu- tai ulosottomaksut verrattuna kultalainaan. Yleensä se on 1 % – 5 %.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *