October 4, 2023

Matalan glykeemisen indeksin riisi viittaa tuotteeseen, jossa on vähän yksinkertaisia hiilihydraatteja. Valkoinen lajike sisältää eniten hiilihydraatteja muihin tyyppeihin verrattuna. Siksi diabeetikot eivät voi syödä valkoista riisiä. Valkoinen riisi voi nostaa veren sokeritasoa nopeasti. Kun sokeritasoa nostetaan nopeasti, henkilö tuntee, ettei hänen ruokahalunsa ole tyydyttynyt ja janoaa lisää ruokaa. Matalan glykeemisen indeksin riisi, kuten ruskea lajike, on täydellinen vaihtoehto valkoiselle. Ruskean lisäksi on olemassa myös muita tyyppejä, kuten lyhyt-, keski- ja pitkäjyväinen. Jokaisella riisityypillä on erilainen vaikutus kehoon. Pitkäjyväisellä riisillä on alhaisin indeksisijoitus.

Tasapainoisen ja terveellisen ruokavalion ylläpitämiseksi sinun on myös lisättävä aterioihin erilaisia vihanneksia. On alhaisen ja korkean GI:n vihanneksia. Esimerkkejä vihanneksista, joilla on alhainen indeksiarvo, ovat pavunversot, sipuli, valkosipuli, kaali, kukkakaali jne. Internetistä löytyy hienoja verkkosivustoja, jotka tarjoavat matalan glykeemisen riisin reseptejä. Reseptien avulla voit valmistaa herkullisia ja sydämelle terveellisiä ruokia itsellesi ja perheellesi, vaikkakaan ei tarvitse noudattaa reseptejä valmistaaksesi alhaisen glykeemisen aterian. Voit lisätä ateriaasi mitä tahansa ruokaa, kuten ruskeaa riisiä, vihanneksia ja hedelmiä. Jos haluat löytää luettelon vähähiilihydraattisista elintarvikkeista, voit vierailla useilla hyödyllisillä Internet-sivustoilla. Monet verkkosivustot tarjoavat ilmaista tietoa GI-tuotteiden tarjoilusta ja ruokien suositelluista annoskokoista.

Riisin indeksiarvo on yleensä. Amyloosiriisin indeksiarvo on pienempi kuin vahamaisella riisillä. Basmati-riisillä on alhainen indeksiluokitus, eikä siinä ole korkeaa hiilihydraattipitoisuutta. Basmati-riisiä on kahta tyyppiä, mukaan lukien valkoinen ja ruskea riisi. Valkoisen basmatiriisin indeksiarvo on, kun taas ruskean glykeemisen riisin. Ruskeaa basmatiriisiä on parasta syödä, koska se on alhaisen glykeemisen indeksin riisiä. Riisityyppejä, joissa on runsaasti hiilihydraatteja ja joilla on korkea , ovat risottoriisi ja muut lyhytjyväiset riisityypit. Tahmea riisi sisältää runsaasti kolesterolia ja hiilihydraatteja. Jos kärsit diabeteksesta, varmista, että pysyt poissa korkean indeksin omaavasta riisistä. Korkean glykeemisen indeksin omaava riisi voi nostaa veren sokeritasoa ja lisätä ruokahalua. Voit tulla lihavaksi lyhyessä ajassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *