October 4, 2023

Digitaalisilla markkinoilla on jo pitkään kertynyt valtava määrä dataa. Vain kourallinen resursseja osasi käyttää tätä kokoelmaa ja tehdä siitä hyödyllisellä tavalla. Mutta vallitsevan tilanteen ja markkinatilanteen vuoksi data on kasvanut räjähdysmäisesti ja sitä on kaikkialla, ja on tullut aika hyödyntää se täysimääräisesti omaksi hyödykseen. Ja datatieteilijöiden jatkuvasti kasvavan kysynnän ansiosta ala on nousussa ja työpaikkoja on runsaasti. Sanomattakin on selvää, että näiden tietojen ymmärtäminen ja tulkitseminen on yksi tärkeimmistä kriteereistä, jotka henkilön on täytettävä ja noudatettava. Datatieteen sertifikaatti lisää kakkua.

Kun datatiedeteollisuus kiehtoo markkinoita, tarjolla on mahdollisuuksia, jotka odottavat tutkimista. Tutkimuksen perusteella on kolme keskeistä trendiä, jotka tekevät markkinakarusellia edestakaisin.

Tässä on nämä 3 trendiä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, esimerkiksi jos etsit työtä alalta.

  • Tässä työssä on enemmän junioreita – Usko tai älä, mutta tutkimuksen ja rekrytoijien otteiden perusteella markkinoilla on monia junioritason datatieteilijöitä. Suurin syy tähän on se, että markkinoilla on paljon vaihtoehtoja datatieteen tutkintoon. Analytiikassa, matematiikassa ja teknisten ja tieteellisten asioiden ratkaisemisessa perehtynyt ehdokas on puolitietä tulla tietotieteilijäksi.
  • Enemmän masteroituja ehdokkaita listalla – Kukapa ei haluaisi nopeatahtia uransa kasvua? Ja maisterin tutkinto tekee juuri tämän luonnontieteiden valmistuneelle tai jollekulle, jolla on hyvät analyyttiset taidot. Viime vuoden tutkimus paljasti, että hakijat, joilla on 0-3 vuoden työkokemus, suorittavat todennäköisemmin maisterin tutkinnon kuin valitsisivat korkean profiilin PHD:n, joka on enemmän tutkimukseen ja tietoihin suuntautunut. Tämä on tulosta digitaalisesta aallosta, jossa big datan tavoittelijat haluavat virrata ohi ja tehdä siitä upean uran. Datatiedeteollisuudesta kiinnostuneet haluavat mieluummin maisterintutkintoa kuin viettää lukuvuosia ja sitten liittyä uralle.
  • Siirtyminen perinteisestä nykyaikaiseen – Toinen tietoammattilaisten palkkausmarkkinoita määräävä tekijä on se, että yhä useammat ammattilaiset, jotka aiemmin työskentelivät ennustavan analytiikan parissa, ovat nyt siirtymässä ja ottavat vastaan datan purkamisen modernilla tyylillä ja uusimmilla työkaluilla. On joitain tarvittavia työkaluja ja taitoja, joita päivämäärätieteen ammattilaiset noudattavat. On olemassa datatieteen sertifiointeja, jotka auttavat yrittäjiä selviytymään uusien taitojen oppimisen ja käyttöönoton haasteista.

Trendiin mukaan rekrytoijien on myös helpompi löytää oikea hakija heidän oppimiensa taitojen ja asiantuntemuksen ansiosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *