October 4, 2023

Asuntolaina tai Asuntoluotto

Consumer Bankers Associationin mukaan asuntolainojen ja asuntoluottolimiittien yhteenlaskettu kasvu oli 29 % vuonna 2003, jota edelsi 31 %:n kasvu vuonna 2002. Tämä kuvastaa sitä, että asuntolainat ja asuntoluottolimiitit ovat suosionsa kasvoi edelleen. Todennäköisesti olet yksi niistä monista ihmisistä, jotka päättävät lunastaa kotinsa pääoman arvon. Mikä näistä kahdesta suositusta vaihtoehdosta on oikea ja hyvä asuntolainalle tai asuntoluottolimelle? Auttamaan sinua päättämään suosittelemme seuraavia kolmea päätekijää, joita sinun tulee punnita tehdäksesi objektiivisen päätöksen itsellesi.

Nämä kolme päätekijää ovat sidoksissa asuntolainojen ja asuntoluottolimiittien ominaisuuksien eroihin. Nämä 3 tekijää ovat:

Varmuus vs joustavuus,
Kertaluonteinen kertasumma käteinen vastaan on-demand-käteinen ja
Pakkomaksukuri vs. itse määräämä takaisinmaksukuri.

  1. Varmuus vs joustavuus – Asuntolainassa on varmuutta, mutta ei joustavuutta, koska sinulla on kiinteä takaisinmaksuaikataulu ja osakelainan korot ovat kiinteät lainan kiinteän elinkaaren aikana. Lyhyesti sanottuna tiedät tarkalleen milloin ja kuinka paljon sinun on maksettava takaisin kuukausittain ja kuinka monen vuoden ajalta maksat takaisin. Tämä varmuus on hyödyllinen sinulle, jos tulovirtasi ovat melko turvallisia lähitulevaisuudessa. Tämä varmuus hyödyttää myös sinua, koska se pakottaa sinut kurinalaiseen takaisinmaksuun. Kaikki nämä varmuustekijät huomioiden pystyt suunnittelemaan ja hallitsemaan talousasioitasi. Kyky suunnitella ja hallita rahaa kurinalaisesti on avaintekijä taloudellisessa menestyksessäsi.

Sinulla on joustavuutta ja epävarmuutta kotipääomalainoissa. Korkosi muuttuvat ajoittain ja ovat siksi epävarmoja. Sinulla on kuitenkin joustavuus maksaa takaisin minkä tahansa lainasumman, kunhan lyhennys on vähintään vaadittua vähimmäismäärää pienempi. Jos et ole varma tulovirtojesi säännöllisyydestä ja koosta lähitulevaisuudessa, tämä osakeluottolimiittien joustavuus voi sopia sinulle, koska sinua koskee vain yksi kiinteä elementti, eli vaadittu vähimmäislyhennyssumma, jonka voit olla varaa. Tämän joustavuuden heikkous on takaisinmaksukurin puute. Rahan lainaaminen ja lainanantajan maksamatta jättäminen voi johtaa kotisi menettämiseen. Jos käytät aikaa ja vaivaa löytääksesi oman pääoman ehtoisen luottorajan, joka antaa sinulle mahdollisuuden vaihtaa asuntolainaksi, saat lisää joustavuutta, jos asuntolainasta tulee jonakin päivänä hyödyllisempää.

  1. Kertakorkoinen käteinen vs. on-demand-käteinen Asuntopääomalainat antavat sinulle koko lainasumman yhdellä kertakorvauksella. Se sopii sinulle, jos sinulla on kertaluonteinen maksutarve, esimerkiksi luottokorttivelkojen yhdistäminen, jossa käytät koko käteissumman luottokorttivelkojen maksamiseen kerralla, toisen asunnon ostamiseen jne. Lainanantajasi alkaa veloittaa saat korkoa koko lainalle siitä päivästä lähtien, kun se luovutetaan sinulle, riippumatta siitä, käytätkö sen kaiken. Jos olet aloittamassa monivuotista kodinparannusprojektia, josta kirjoitat shekkejä vaihtelevin väliajoin, asuntoluotto voi olla paras, koska voit nostaa luottorajastasi shekillä minkä tahansa määrän käteistä, kuten niin kauan kuin et ylitä hyväksyttyä luottorajaa. Myös kotipääomalaina on luultavasti paras satunnaisten yliopistokulujen maksamiseen. Sinulta veloitetaan korkoa vain käyttämäsi lainasta, ei koko hyväksytystä luottorajasta.
  2. Pakkolainan takaisinmaksukuri vs. itse määräämä takaisinmaksukuri, kuten yllä kohdassa #1 on todettu, asuntolainan kiinteä takaisinmaksuaikataulu pakottaa sinua takaisinmaksukuriin. Tämä parantaa kykyäsi suunnitella ja hallita menojasi. Sitä vastoin osakeluottolinjalta puuttuu takaisinmaksukuri. Koska osakeluottoraja toimii hyvin samalla tavalla kuin luottokortti, siitä tulee valtava luottokorttivelka, jos sitä ei hoida kurinalaisesti. Saatat olla vaarassa menettää kotisi lainanantajalle. Suosittelemme, että laadit erääntyneelle lainallesi kiinteän takaisinmaksuaikataulun ja käsittelet näin osakeluottoasi ikään kuin se olisi asuntolaina. Harjoittele sitten itsekuria noudattaaksesi itse tekemääsi takaisinmaksuaikataulua tinkimättä maksaaksesi kuukausittaiset lyhennykset.

Koska korkotasosi muuttuu ja myös lainasi velka saattaa nousta ylimääräisen käteisen nostamisen seurauksena, sinun on aika ajoin tarkistettava kiinteää takaisinmaksuaikatauluasi. Voit tehdä muutoksia erittäin helposti online-asuntolainalaskurien avulla. Lukuisat online-asuntolainanantajat tarjoavat ilmaisia, tehokkaita asuntolainalaskureita, joiden avulla voit tehdä mitä jos -analyysin, jotta voit laatia niin monta erilaista takaisinmaksuaikataulua kuin haluat ja valita sopivimman toteutettaviksi. Etsi heidän lähteensä tältä sivustolta.

Tällä tavalla taloudellisesti kurinalaisella tavalla voit saada molempien maailmojen parhaat puolet, voit nauttia osakeluottolinjan joustavuudesta lainata käteistä vain tarpeen mukaan ja varmuudesta kiinteästä takaisinmaksuaikataulusta. Nautit myös muista pääomalainan eduista, esim. alhaisemmat maksut, alkuperäinen korko ja usein lainanantajat eivät veloita pisteitä. Kotipääomalaina on myös helpompi saada.

Koronmuutosten epävarmuuden kompensoimiseksi voit pyytää oman pääoman ehtoisen luottolimiitin lainanantajaa antamaan määräajoin korkokaton ja mahdollisuutta vaihtaa asuntolainaksi.

Consumer Bankers Association 2002 Home Equity Study -tutkimuksen mukaan kotipääomalainoilla oli suurempi markkinaosuus kuin asuntolainalla. Päätätpä sitten asuntolainasta tai asuntoluottorajasta, varmista, että ostat parhaan mahdollisen tarjouksen. Varmista, että Home equity credit line of 9 -etuissa käsitellyt hyödylliset ominaisuudet, joita sinun tulee etsiä, ovat olennainen osa kotipääomalainaa.

Markkinat ovat erittäin kilpailtu ja siellä on monia ei-perinteisiä vaihtoehtoja, mukaan lukien online-lainanantajat ja luotto-osuudet. Etsi heidän lähteensä tältä sivustolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *