October 4, 2023
Food
  1. Paikallisesti Kasvatettu ruoka maistuu paremmalta.

Omassa yhteisössäsi kasvatettu ruoka on todennäköisesti poimittu viimeisen 24 tunnin aikana. Se on rapea, makea ja täynnä makua. Tuotteet lentäen tai kuljetettuina Kaliforniasta, Floridasta, Chilestä tai Hollannista on ymmärrettävästi paljon vanhempia. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että ruoka kulkee keskimäärin 1500 mailia viikon (tai useamman) viiveen aikana sadonkorjuusta ruokapöytään, sokerit muuttuvat tärkkelykseksi, kasvisolut kutistuvat ja tuotanto menettää elinvoimansa.

  1. Paikalliset tuotteet ovat parempia sinulle.

Tuoreen tutkimuksen mukaan tuoretuotteet menettävät ravintoaineita nopeasti. Pian sadonkorjuun jälkeen pakastettu tai purkitettu ruoka on itse asiassa ravitsevampaa kuin jotkut “tuoreet” tuotteet, jotka ovat olleet kuorma-auton tai supermarketin hyllyllä viikon ajan. Pian sadonkorjuun jälkeen ostettu lähiruoka säilyttää ravintoaineensa.

  1. Lähiruoka säilyttää geneettisen monimuotoisuuden.

Nykyaikaisessa teollisessa maatalousjärjestelmässä lajikkeet valitaan niiden kyvyn perusteella kypsyä samanaikaisesti ja kestää sadonkorjuulaitteita; kovalle iholle, joka kestää pakkaamisen ja toimituksen, ja kykyyn säilyttää pitkä säilyvyys myymälässä. Vain kourallinen hedelmien ja vihannesten hybridilajikkeita täyttää nämä tiukat vaatimukset, joten kasvatettujen kasvien geneettinen monimuotoisuus on vähäistä. Paikallisilla tiloilla sitä vastoin kasvatetaan valtava määrä lajikkeita pitkän sadonkorjuukauden takaamiseksi; valikoima silmiinpistäviä värejä ja parhaita makuja. Monet ovat perinnöllisiä esineitä, jotka siirretään sukupolvelta toiselle, koska ne maistuvat hyvältä. Nämä vanhat lajikkeet sisältävät geneettistä materiaalia satojen tai tuhansien vuosien ihmisvalinnasta; ne saattavat joskus tarjota geenit, joita tarvitaan muuttuvassa ilmastossa menestyvien lajikkeiden luomiseen.

  1. GMO-vapaa.

Vaikka bioteknologiayritykset ovat yrittäneet kaupallistaa geneettisesti muunnettuja hedelmiä ja vihanneksia, ne lisensoivat niitä tällä hetkellä vain suurille tehdasmaisille tiloille. Paikallisilla viljelijöillä ei ole mahdollisuutta saada geneettisesti muunnettuja siemeniä, ja useimmat heistä eivät käyttäisi niitä, vaikka voisivatkin. ABC Newsin kesäkuussa 2001 tekemä tutkimus osoitti, että 93 % amerikkalaisista haluaa merkintöjä geneettisesti muunneltuihin elintarvikkeisiin – useimmiten välttääkseen sen. Jos vastustat bioteknisen ruoan syömistä, voit olla varma, että paikallisesti kasvatetut tuotteet on jalostettu vanhanaikaisesti, kuten luonto on tarkoittanut.

  1. Lähiruoka tukee paikallisia maatilaperheitä.

Koska alle miljoona amerikkalaista väittää maanviljelyn ensisijaiseksi ammattikseen, maanviljelijät ovat katoava rotu. Hyödykkeiden hinnat ovat historiallisen alhaalla, usein alle tuotantokustannusten. Viljelijä saa nyt alle 10 senttiä vähittäiskauppiaan ruokadollarista. Paikalliset viljelijät, jotka myyvät suoraan kuluttajille, karsivat välimiehen ja saavat ruoastaan täyden vähittäishinnan – mikä tarkoittaa, että perheillä on varaa jäädä maatilalle tekemään työtä, jota he rakastavat.

  1. Lähiruoka rakentaa yhteisöllisyyttä.

Kun ostat suoraan viljelijältä, luot uudelleen vanhan yhteyden syöjän ja viljelijän välille. Viljelijän tunteminen antaa käsityksen vuodenajoista, säästä ja ruuan kasvattamisen ihmeestä. Monissa tapauksissa se antaa sinulle pääsyn tilalle, jonne lapsesi ja isovanhempasi voivat mennä oppimaan luonnosta ja maataloudesta.

  1. Lähiruoka säilyttää avointa tilaa.

Kun suoraan markkinoitavien hedelmien ja vihannesten arvo kasvaa, viljelysmaan myyminen kehittämistä varten on epätodennäköisempää. Olet luultavasti nauttinut ajamisesta maalle ja arvostanut vehreitä peltoja, niittyjä täynnä luonnonkukkia ja maalauksellisia punaisia latoja. Tämä maisema säilyy vain niin kauan kuin maatilat ovat taloudellisesti elinkelpoisia. Kun ostat lähiruokaa, teet jotain proaktiivista maatalousmaiseman säilyttämiseksi.

  1. Lähiruoka pitää verosi kurissa.

Maatilat maksavat enemmän veroja kuin tarvitsevat palveluissa, kun taas kaupunkien kehittäminen maksaa useiden tutkimusten mukaan enemmän kuin se tuottaa veroja. Keskimäärin jokaista asuinrakentamisen keräämää dollaria kohden hallituksen on käytettävä 1,17 dollaria palveluihin, mikä edellyttää korkeampia veroja kaikilta veronmaksajilta. Jokaista maatilojen, metsien tai avoalueiden keräämää dollaria kohden hallitus käyttää 34 senttiä palveluihin.

  1. Lähiruoka tukee puhdasta ympäristöä ja hyödyttää villieläimiä.

Hyvin hoidettu perhetila on paikka, jossa arvostetaan hedelmällisen maaperän ja puhtaan veden resursseja. Hyvät maanhoitajat kasvattavat peittokasveja estääkseen maaperän eroosiota ja korvatakseen viljelykasvien käyttämiä ravinteita. Peittokasvit myös sitovat hiilidioksidipäästöjä ja auttavat hallitsemaan ilmaston lämpenemistä. Joidenkin arvioiden mukaan suojelevaa maanmuokkausta harjoittavat maanviljelijät voisivat sitoa 12-14 % ajoneuvojen ja teollisuuden hiilipäästöistä. Lisäksi peltojen, niittyjen, metsien, lampien ja rakennusten tilkkutäkki on täydellinen ympäristö monille villieläimille.

  1. Lähiruoassa on kyse tulevaisuudesta.

Tukemalla paikallisia maanviljelijöitä voit auttaa varmistamaan, että paikkakunnallasi on tiloja huomenna ja että tulevat sukupolvet saavat ravitsevaa, maukasta ja runsasta ruokaa.